avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expropriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expropriere

Buna ziua,
Zilele trecute au venit din partea primariei doua persoane sa ne anunte verbal ca, urmare a unui plan de sistematizare, urmeaza ca gardul imobilului sa fie daramat si mutat cu un metru pentru a le permite sa faca strada...cu toate ca pe partea cealalta este teren viran, fara constructie. Pentru noi reprezinta o paguba f mare deoarece acolo este construit si un adapost pt paznic, plus alte amenajari in curte. Care este procedura normala si legala prin care au dreptul sa faca acest lucru...nu trebuia sa fim notificati? sa ni se aduca la cunostinta cu o anumita perioada inainte despre acest plan?
Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: raisacristina , utilizator 11:47, 20 Aprilie 2007
Acest gen de expropriere pentru cauza de utilitate publica cum este cazul de fata, nu se poate face decat cu o despegubire justa (la valoarea de piata a metrului patrat in zona+despagubiri) si mai ales prealabila.

Ar trebui sa va interesati la primarie sau sa intrebati personale respective care este actul care sta la baza acestei masuri, dupa care aveti posibilitatea de a-l ataca.
Vezi legea 33/1994. Acolo ai explicata toata procedura privind exproprierea pt utilitate publica.
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire taniuk taniuk Intrebare : Mama mea impreuna cu cei 5 frati are dreptul dupa decesul mamei lor la un teren intravilan de 60 de ari unde este construita si o casa.S-au ... (vezi toată discuția)
Despagubire in urma exproprierii unui teren pentru cauza de utilitate publica sflori13 sflori13 Vreau sa stiu in conformitate cu ce prevederi legale se realizeaza exproprierea unui teren care urmeaza a fi utilizat pentru constructia unui drum public. ... (vezi toată discuția)
Cadastru mitzanu mitzanu Buna ziua! Posed un teren extravilan si vreau sa fac cadastru acestui teren si sa-i fac dezmembrarile. Am fost la Primarie si Oficiul de Cadastru, cei de ... (vezi toată discuția)