avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Buna ziua.Am o nedumerire in ceea ce priveste pensia alimentara..Imi poate spune cineva cat trebuie sa fie suma de plata lunara,daca instanta a calculat pe baza salariului minim pe economie?Multumesc anticipat..:">
Cel mai recent răspuns: kitty35 , utilizator 16:44, 25 Mai 2010
Este relativ simplu.
Conform Codului Familiei, pensia de intretinere se stabileste in cuantum de 1/4 pentru un copil, 1/3 pentru doi copii si 1/2 pentru trei sau mai multi copii.
Cotele se calculeaza la veniturile realizate de parat, in cazul dvs, la salariul minim pe economie.
Av. Mihai Vaduva
in mod normal, instanta trebuia sa arate exact care este suma, in lei.
daca nu a facut acest lucru, v-as recomanda sa faceti recurs, daca mai sinteti in termen.
daca nu mai sinteti in termen, se calculeaza 1/4 din 600 lei (salariul minim brut) sau, in unele opinii, 1/4 din 504 (salariul minim net).
Va multumesc pt.raspuns.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
kitty35, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara floryflori33 floryflori33 buna ziua.am si eu o intrebare:fratele meu plateste pensie alimentara pentru cei 2 copii suma de 150 euro,deoarece lucra in strainatate.din luna ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)