avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general datorii la stat neplatite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

datorii la stat neplatite

Sunt administratorul unui S.R.L. care nu mai are nici o activitate de 3 ani, datorita lipsei de capital dar si a vreunei posibilitati de relansare. Firma a ramas cu o serie de datorii catre bugetul de stat si asigurari sociale pe care nu are de unde sa le mai achite.
1- Se vor prescrie aceste datorii vreodata?
2- La ce pot sa ma astept pe viitor ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:43, 25 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
baloi gica a scris:

Creanţele bugetare se prescriu în termen de 5 ani de la ultima plată. Termenul se poate întrerupe dacă a fost întocmit un act începător de executare, somaţie, notificări etc.
Puteţi să vă aşteptaţi la penalităţi şi dobânzi, la titlu executoriu şi la executare silită dacă sunt bunuri, dacă aveţi conturi personale fiscul vi le indisponibilizează şi până vă treziţi vi le şi execută.


:offtopic:@dani6i: regulamentul de postare interzice deschiderea mai multor topicuri cu acelasi subiect
Multumesc
Termenul se poate intrerupe, inseamna ca datoriile nu vor fi prescrise niciodata?
Am observat ca de ceva vreme Administratiile Financiare trimit somatii automat tuturor firmelor indiferent de valoarea datoriilor. Asta inseamna ca nici unei firme nu i se vor prescrie vreodata datoriile?
Imi cer scuze, dar de azi dimineata incerc sa postez acest mesaj dar nu se salva. Nu stiu de ce a aparut de doua ori.

Alte discuții în legătură

Impozit minim trim.3 vasi49 vasi49 ce se intampla daca impozitul minim pe ac.trim.se va plati cu intarziere de 15 zile? (vezi toată discuția)
Penalitati neplata tva gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)