avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general datorii la stat neplatite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

datorii la stat neplatite

Sunt administratorul unui S.R.L. care nu mai are nici o activitate de 3 ani, datorita lipsei de capital dar si a vreunei posibilitati de relansare. Firma a ramas cu o serie de datorii catre bugetul de stat si asigurari sociale pe care nu are de unde sa le mai achite.
1- Se vor prescrie aceste datorii vreodata?
2- La ce pot sa ma astept pe viitor ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:43, 25 Mai 2010
dan6i a scris:

Termenul se poate intrerupe, inseamna ca datoriile nu vor fi prescrise niciodata?

da, asa se intampla ; emiterea somatiilor inseamna inceperea procedurii de executare silita
Datoriile pe care le aveti sunt mari ?
Exista o ordonanta , Ordonanţă de Urgenţă nr. 92 din 30.06.2009 privind
amanarea la plata a obligatiilor fiscale neachitate la termen ca urmare a efectelor crizei economico-financiare(Publicata in Monitorul Oficial nr. 457 din 01.07.2009) si poate puteti sa faceti o esalonare a datoriilor in conditille ordonantei mai sus amintite

later edit: ordonanta este aprobata cu modificari de legea 363(m of 800) si de la data emiterii deciziei de aprobare a amanarii, dobanda scade la 0,05% fiecare zi
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Imi vin somatii pentru aproximativ 20000 lei, dar aceasta suma este compusa majoritar din majorari si penalizari. Din pacate nu pot sa platesc nici esalonat pentru ca am facut credit (personal) la banca si am imprumutat firma incercand sa fac niste investitii care sa o readuca la viata. Din pacate acestea au esuat si banii s-au pierdut, eu fiind nevoit acum sa achit creditul.
Majorarile si penalizarile pot depasi datoria initiala? pentru ca am observat ca de un timp acestea vin cumulate si nu explicite.
da, majorarile pot depasi valoarea datoriei initiale , din pacate
Analizati totusi textul ordonanatei de mai sus ; poate va ajuta cumva
Eventual ganditi-va si la procedura declansarii insolventei(legea 85/2006), pentru ca dupa data deschiderii procedurii insolventei nu se mai datoreaza majorari
Si de la 01.07 codul de procedura s-a modificat si se vor aplica penalitati si dobanzi .
Nivelul penalitatilor este f mare : poate fi si 15% din suma obligatiei fiscale nestinse , dupa 60 de zile , deci va fi si mai greu de suportat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita Octavia Turbatu Octavia Turbatu Am [b]inca [/b] o firma, din 2004 am depus decl.100 trimestrial si bilanturi anual, pe 0. Zilele trecute primesc o [b]somatie[/b] de executare silita pentru ... (vezi toată discuția)
Penalitati neplata tva gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Soc cu datorii stefanitaorzan stefanitaorzan Buna Ziua Am o societate in Galati cu datorii catre finante si cativa furnizori . Din aceasta luna am inceput sa platesc datoriile catre finante in liita ... (vezi toată discuția)