avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier inregistrat pe o camera de supravegere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier inregistrat pe o camera de supravegere

Sotul meu a avut un accident rutier, iar eu ma aflam in masina. Faptele pot fi probate de inregistrarile unei camere de supraveghere apartinand unei companii cu sediul in intersectie. Avem si multe poze, facute cu un aparat dar si cu telefonul.

Veneam de pe un drum secundar si doream sa patrundem pe artera principala. Drumul era liber, dar avea denivelari. Aveam semnul de cedeaza trecerea, am oprit, ne-am asigurat, cum poate fi vazut si pe camera dar vizibilitatea era redusa din punctul respectiv, iar drumul era liber, am inaintat in intersectie cu viteza redusa pana la limita unde puteam avea vizibilitate completa.
In acest moment am vazut ca venea spre noi, cu viteza din lateral, un motociclist, care era insa la o distanta suficienta pentru a evita impactul. Sotul meu a incercat sa dea cu spatele, insa nu a putut mult, pentru ca o masina a politiei comunitare, nu pastrase distanta si se afla chiar in spatele nostru, depasind si ei semnul de prioritate. Intre timp, motociclistul, desi avea libere doua benzi pe contrasens si o banda si jumatate pe sensul sau, a intrat in noi, fara a schita nici o urma de evitare. Am aflat ca luase de curand motocicleta si ca avea Inspectia tehnica periodica expirata.
Motociclistul a fost dus la spital, unde dupa doua seturi de analize repetate s-a constatat ca nu avea nicio vatamare. Politisti de la rutiera nu au vrut sa ia declaratiile comunitarilor, care au dat bir cu fugitii, dar am facut fotografii cu masina lor si nici inregistrarea video pe care au vizionat-o si pe care sotul a consemnat-o in declaratie.
Pentru ca nu a fost de acord cu aceste fapte si cu schita accidentului, sotul meu nu a semnat procesul verbal. A trebuit sa insistam ca politistii sa mearga la spital sa testeze alcolemia mnotociclistului, care a fost zero, insa era datoria lor sa faca acest lucru, imediat, nu dupa 3 ore si la insistente, suparati ca i-am acuzat pe colegii comunitari. Mai mult, nici motociclistul nu a primit vreo amenda pentru ITP-ul expirat.
Sotul meu a fost acuzat de neacordare de prioritate, insa acest lucru nu s-a intamplat, iar motociclistul putea evita coliziunea, pentru ca nu se impuneau manevre bruste de evitare. Mai mult, acum motociclistul solicita daune sustinand ca nu se simte bine dupa accident, desi nu a avut nicio problema si a stat 5 ore la spital, timp in care i s-au facut toate analizele si in declaratie a scris ca nu vrea sa actioneze in instanta. Ce ne sfatuiti sa facem? Avem vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: cristiana_popescu , utilizator 20:20, 25 Mai 2010
ca sa aveti sanse trebuie sa va angajati un avocat. Adevarul existent , nu este si cel juriedic. In cepriveste probele dvs. , multe pot fi demontate.( ex. Dvs. sunteti sotie in favoare sotului, pozele si imprimarile sunt fara mandat etc) cu can=t veti avea un avocat mai repede sa intervina, cu atat veti avea mai putine probleme.
Cu toate cele relatate de dvs. din punctul meu de vedere este o neacordare de prioritate din partea sotului. Stiu ca raspunsul va nemultumeste, dar aceasta este parerea mea. Cat priveste eventualele despagubiri, in cazul in care zilele de ingrijiri medicale ale motociclustului sunt sub 10 zile, sotul dvs.nu va raspunde din punct de vedere penal. Eventual, poate sa se discute despre repararea prejudiciului cauzat in baza dispozitiilor civile.
Va multumesc, incercam sa gandim la rece si impartial, desi e greu si sa gasim solutii. Avand in vedere starea buna a motociclistului, este greu de crezut ca un legist ii va da zile de spitalizare, dar totul este posibil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie verdict dat de politie in cazul unui acident .putin ajutor va rog! andreiunicat andreiunicat Buna Ziua, Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El ... (vezi toată discuția)
Acuzat de vatamare corporala din culpa ElenaHategan28 ElenaHategan28 Buna ziua, Eu si sotul meu ne confruntam cu o problema pe care noi o consideram banala, dar se pare ca nu e nici pe departe asa. In seara de 23 Oct.2013, ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala craciun ioan-adrian craciun ioan-adrian buna ziua,anul trecut in luna iulie in timp ce ieseam de pe un drum comun ,pe unul judetean;dupa ce in prealabil mam asigurat si eram semnalizat precum ca ... (vezi toată discuția)