avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este posibila restructurarea postului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este posibila restructurarea postului?

Buna seara,
Va solicit sprijinul in urmatoarea problema:
Am un al doilea CIM cu timp partial de 4 ore in cadrul unei companii cu sediul in Italia. Programul de munca a fost stabilit in CIM ca fiind de la 18-22 sau 19-23 (am semnat un act aditional la inceputul acestui an care specifica modificarea programului de lucru). Astazi am fost informata ca incepand cu 01.06.2010 programul firmei se modifica, in sensul ca se va lucra pana la ora 21.00 ( au decis sa faca acest lucru intrucat vor sa scada costurile legate de plata orelor de noapte). Mi-a fost adus la cunostinta faptul ca va trebui sa ma "supun" si eu regulilor noi legate de program, astfel incat va trebui sa incep activitatea la aceasta firma incepand cu ora 17.00. Am comunicat administratorului din Romania ca nu pot accepta acest tip de program, intrucat la jobul celalalt pe care il am termin activitatea la ora 17.00 si pot fi disponibila doar de la ora 17.30. Administratorul mi-a solicitat sa-mi depun demisia daca nu sunt de acord cu conditiile noi. Avand in vedere ca modificarile la CIM pot fi facute doar cu acordul ambelor parti, doresc sa va intreb daca pot pe baza "refuzului" meu si imposibilitatii in care ma regasesc sa-mi restructureze postul? Care ar fi argumentele lor in acest sens? Mentionez ca toata firma va "beneficia" de aceasta modificare si ca sunt unica angajata cu 4 ore.
Pot contesta in instanta decizia lor?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:34, 26 Mai 2010
Pe baza unui referat ,care se aduce la cunostinta angajatului,chiar si prin confirmare de primire,se poate incheia contractul de munca in urma restructurarii postului,fara a fi nevoie de acordul angajatului.Motive se pot invoca de angajator incepind cu cele disciplinare pina la motive de ordin financiar,precum ca nu isi mai pot permite sa sustina cheltuielile de personal pt acel post
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
Lelia Ionescu, Contabil
1. Ganditi-va ca nu puteti fi singura angajata care sa lucreze in firma intre orele 21-23.
2. Daca s-a schimbat programul firmei pentru toata lumea atunci trebuie sa va conformati si dvs.
3. Ganditi-va si la varianta ca la actualul loc de munca sa faceti o decalare de program, 8-16 in loc de 9-17.
4. Motive pentru incetarea unui CIM sunt destule si unele vi le-a spus colega mea, mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implementare program flexibil marianflorinl marianflorinl Cum pot introduce in CIM al unui angajat part-time, posibilitatea de program flexibil? (vezi toată discuția)
Program de lucru flexibil lanseta270 lanseta270 Incepand cu 1 martie 2012 am semnat o anexa la contractul individual de munca referitoare la mai multe aspecte printre care unul foarte important. Programul ... (vezi toată discuția)
Timp de munca inegal tyadaria tyadaria angajatorul meu are un club de noapte deschis joi si vineri, orele 21-4-5 dimineata. problema este repartizarea timpului de munca, nu vrea contract de munca ... (vezi toată discuția)