avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum obtin aprobare pentru intrunire publica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum obtin aprobare pentru intrunire publica

Buna seara. As dori sa stiu cum pot obtine o aprobare pentru o intrunire publica , pe persoana fizica. Ce pasi am de facut ? Unde ma adresez prima data....?...

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Militant, utilizator
Cel mai recent răspuns: Militant , utilizator 00:09, 28 Mai 2010
LEGEA nr. 60 din 23 septembrie 1991 (*republicata*)
privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 888 din 29 septembrie 2004

spune la ART. 3
Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile culturalartistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. In cazul in care organizatorii adunarilor publice nesupuse declararii prealabile detin indicii sau date ca desfasurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori ca ar putea sa duca la manifestari violente, au obligatia sa solicite din timp primarilor, unitatilor de jandarmi competente teritorial si politiei locale sprijin de specialitate.

In cazul in care nu primesc aprobarea pot spune cu dovezi ca suntem acolo sa comemoram moartea unei personalitati si astfel sa nu mai avem probleme cu legea respectiva? (Pot da amanunte pe privat...) :)

De fapt care este scopul real al acestei adunari ?
Daca ceea ce vreti sa intreprindeti nu este legal si doriti sa camumflati adevaratul scop al acesteia,puteti avea probleme
Nimic ilegal. Este o intrunire de solidaritate cu drama poporului Bur din Africa de Sud, supus unui genocid programat de catre noua conducere a Africii de Sud.
[ link extern ]

Totodata este o comemorare a asasinarii liderului Rezistentei Afrikaner, Eugene Terreblanche. De aceea ziceam ca ne putem incadra la comemorare. Practic, pozele lui vor fi la fiecare participant la intrunire.
Nu cred ca ar trebui sa existe probleme sau motive de neacordare a aprobarii.
Succes !
Multumesc! =D> Va doresc toate cele bune tuturor. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare intalnire intr-un loc public-este necesara autorizatie? amabert2009 amabert2009 Buna ziua, doresc organizarea unei intalniri pentru meditatie/rugaciune intr-un loc public(un parc) intre prieteni si nu numai-oricine va dori sa participe ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)
Alegerea președintelui și comitetului de bloc Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Buna ziua De cînd m-am mutat in blocul care lovit și în momy de fata(2017)au fost mai multe adunări generale și extraordinare pentru alegerea ... (vezi toată discuția)