avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog mult sa ma ajutati cu cativa pasi pentru un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog mult sa ma ajutati cu cativa pasi pentru un contract de munca corect

Buna ziua,

Am terminat un curs de specializare pt manichiura-pedichiura, ideea e ca am fost la un interviu si mi s a spus ca mai am multe lucruri de invatat si ca daca vreau sa le invat semnez cu ei un contract pe minim 2 ani in care sa raman la ei, ideea este alta nu vreau sa imi mai iau alta teapa si vreau sa stiu cam ce conditii legale pot sa cer si eu sa apara in contractul acela prin care sa stiu clar ca o sa am pe perioada respectiva un salariu ok, un program ok si chiar sa isi respecte asa zisa "aprofundare in specializare"??? Va rog mult de tot sa ma ajutati !

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: niculinu , utilizator 12:48, 26 Mai 2010
Vi s-a propus un contract de munca pe perioada determinata si invatarea la locul de munca.Ce nu vi se pare ok?
Daca stam cu gindul ca orice propunere de la un angajator poate deveni o teapa,atunci ce ne facem?nu mai muncim?
Nu mi se pare ok faptul ca mi se cerea sa lucrez 6 zile pe saptamana 12 ore! Dvs. vi se pare ok? Mie una nu mi se pare deloc ok! Si am mai patit asa intr un loc de munca cu un contract asemanator iar apoi ma trezeam ca imi da din 12 milioane salariu promis doar 4 milioane iar eu nu puteam sa plec din acel loc de munca pt ca aveam acel minunat contract semnat prin care eu nu aveam decat dreptul ca ma invata iar in rest puteam sa mor de foame...
Deci din acest motiv vreau sa semnez un contract in care sa fie respectate si drepturile mele, nu cred ca trebuie totul sa se rezume doar la firma respectiva! Pentru ca nu suntem roboti si avem dreptul si noi sa stim ce salariu o sa avem pe perioada respectiva si ce program!
Corect?
pentru ca sa fiti sigura ca nu va sunt incalcate drepturile , consultati un avocat. Nu vi se pot da aici decat indicatii generale ale oricarui cim:parti, salariul, programul de munca , concediul etc( modele gasiti din abundenta pe net) Un contract la cazul concret, care sa va protejeze , nu are cum sa fie dat la general pe un forum
1. Cel mai bine ar fi sa cereti angajatorului un model de contract individual de munca (CIM), sa-l cititi, sa ne consultati unde aveti dubii si noi o sa va raspundem.
2. Apoi cand veti semna CIM cititi-l bine, faceti ochii mari de tot si apoi semnati. S-ar putea sa schimbe CIM pe care vi l-a dat pentru citit.
3. Se mai practica si incheierea unui CIM corect, legal, dar dupa aceea sa nu se mai respecte.
4. Ar fi foarte bine daca ati citi Codul muncii (Legea 53/2003), actualizat la zi.
Va multumesc mult!!

Sa aveti o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara ! am o prietena care urmează sa și deschidă un ... Gabriela0333 Gabriela0333 Bună seara ! Am o prietena care urmează sa și deschidă un salon ea este coafeza , în aceeași încăpere as dorii sa ocup un loc pentru manichiura ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa revenirea din ccc PANITA ROXANA PANITA ROXANA buna ziua in data de 803 2013 copilul meu a facut 2 ani ,am avut contract de munca suspendat pe perioada 105 2011-803 2013 pentru CCC . am facut scrisoare ... (vezi toată discuția)
Anexa la contractul de munca veresan veresan buna. am o problema si va rog sa ma ajutati.lucrez de 10 ani intr-un srl cu contract pe perioada nedeterminata.pina n-a venit criza a fost relativ ok. aveam de ... (vezi toată discuția)