avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... un consilier juridic angajat la o firma poate ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

un consilier juridic angajat la o firma poate reprezenta o alta firma, firmele facand parte dintr-un holding?

buna ziua!

problemele pe care le ridic probabil au primit deja raspuns in aceste forumuri:
1. un consilier juridic angajat la o firma poate sau nu reprezenta in instanta o alta firma care face parte din acelasi grup de firme (holding sa zicem), fiecare insa avand pers. jur. proprie? firma la care sunt angajat detine 90% din cap. soc. al celeilalte si din alte firme. daca da, baza juridica, daca se poate!
2. pana la urma cum e cu aceste colegii. este sau nu obligatorie inscrierea. eu cunosc un cons. jur. debutant care reprezinta o autoritate publica la instante din brasov fara sa fie inscris si la toate gradele de judecata. + un auditor de justitie (o prietena) sustine ca legea foloseste sintagma "pot" /"se pot" asocia, obligatia de inscriere neexistand + Alexandru Ticlea: Tratat de dreptul muncii 2007, ed. Universul juridic, p. 27 si 28 la fel;

Mersi.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 01:57, 9 Septembrie 2007
1. In temeiul contractului de munca + imputernicire de reprezentare

2. Nu este obligatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire aplicare sanctiune disciplinara cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca in urma cercetarii disciplinare comisia numita de catre conducatorul societatii propune o sanctiune disciplinara prin ... (vezi toată discuția)
Norme de munca AliceS AliceS Buna ziua, As dori, in masura in care imi poate raspunde cineva din domeniu, sa stiu cum sunt reglementate normele de munca, care sunt ele si daca exista ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic cu cim negrila negrila buna ziua, am lucrat la un srl 2 ani incadrata in functia de consilier juridic, in prezent lucrez la un alt srl de 4 luni tot cons jur. (contract individual ... (vezi toată discuția)