avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de boala

Buna ziua! daca am fost 2luni in concediu de boala in timpul asta plateste trebuie sa plateste dupa mine somajul patronul? deci acum trebuie sa pun dosar pentru somaj si eu am fost anul trecut 2 luni concediu de boala si nu stiu daca asta 2 luni incluse inconteaza. multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:06, 26 Mai 2010
1. Daca nu depaseste 30 de zile calendaristice, perioada de concediu medical este considerata ca perioada de cotizare la somaj.
2. In cele 24 de luni de dinainte de concediere cautati 12 luni in care ati lucrat si in care s-a cotizat la somaj.
3. Cele 12 luni nu trebuie sa fie consecutive si se trec in adeverinta tip cu 12 luni de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj aledeea22 aledeea22 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri in urmatoarea situatie: sotul meu s-a angajat la o firma de transporturi. Initial i s-a facut contract pe 2 ... (vezi toată discuția)
Intrerupere in carnetul de munca tzicsor tzicsor Va rog sa ma ajutati cu privire la acesta problema: daca am o intrerupere in cartea de munca de cateva zile ( max 7 - am plecat de la un angajator si m-am ... (vezi toată discuția)
Calcul ajutor somaj simedreionela simedreionela buna ziua in perioada 16.09.2010-12.06.2011 am lucrat ,in perioada13.06.2011 am beneficiat de concediu medical prenatal am nascut pe 18.08.2011 ,pana pe ... (vezi toată discuția)