sunt consilier juridic(personal contractual) in cadrul unei primarii..mentionez ca la compartimentul de contabilitate sunt angajate 2 persoane...una dintre ele a intrat in concediu de maternitate....acum se vrea ca atributiile acelei persoane sa fie preluate de mine, respectiv intocmire state de plata ...mi s-a precizat ca prin dispozitia primarului mi se pot da si alte atributii...eu refuz sa le preiau pentru ca nu pot fi obligata sa desfasor activitati pentru care nu sunt calificata...accept alte atributii, dar care sunt legate de specialitatea mea....mai mult decat atat aceasta persoana nu are decat intocmire salarii in fisa postului....iar incadrarea este facuta de mine...ea face doar retinerile....si declaratiile lunare...iar aceste atributii pot fi preluate de cealalta persoana care are si studii economice....facand parte din acel compartiment....ma gandesc sa contest dispozitia in momentul in care mi se va da....
legea nr. 53/2003
" ART. 41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă."
Nu prea vad cum ar putea modifica unilateral C.I.M.-ul dvs., primarul.... fara acordul dvs. :)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Este legal?
klaudia772001
In primaria orasului x odata cu schimbarea primarului si inclusiv partidului s-a eliberat noua organigrama. Este legal ca persoana care pana in prezent a fost ... (vezi toată discuția)
Decizie-continut
geco
Exista elemente obligatorii pe care trebuia sa le contina o decizie semnata de director prin care preiau activitatea desfasurata de un coleg disponibilizat al ... (vezi toată discuția)