avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ESTE LEGAL?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ESTE LEGAL?

In primaria orasului x odata cu schimbarea primarului si inclusiv partidului s-a eliberat noua organigrama. Este legal ca persoana care pana in prezent a fost angajat pe postul de administrator al unei localitati apartinatoare de orasul respectiv sa apara in noua organigrama pe postul de muncitor, asta fara sa primeasca o dispozitie sau instiintare, pur si simplu i sa pus organigrama in fata pentru semnat(la un chef intr-un restaurant organizat de craciun pentru angajati) iar daca nu ii convine sa demisioneze (cred ca astfel nu va beneficia nici de somaj).Mentionez ca persoana in cauza are 54 de ani.Nu vreau sa fiu rea pentru ca am singe si de roman si de maghiar dar nu ar fi ca isi bat joc de dansul pentru ca este singura persoana romana din toata institutia?
Cel mai recent răspuns: klaudia772001 , utilizator 22:21, 19 Decembrie 2008
:O Legea 53/2003
"Art.41 (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna."
Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca, dar pastrandu-si functia si toate celelalte drepturi prevazute in CIM.
O alta cale pe care o poate aborda angajatorul vis-a-vis de retrogradarea din functie este prin sanctionarea angajatului disciplinara, retrogradare ce nu poate depasi 60 de zile, conf. Legii 53/2003 art. 264 alin. (1) lit. c).
Sub sanctiunea nulitatii absolute, nici o masura, cu exceptia celei prevazute la art.264 alin (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
- Legea 53/2003
Persoana respectiva este functionar public sau angajat contractual?
persoana respectiva este angajat contractual.Daca era functionar era mai greu sa isi bata joc de el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare functie in multinationala liliana-gina liliana-gina Am fost anuntati ca se va modifica organigrama. Eu cand am fost angajata am fost angajata pe functie de conducere. Sunt si la ora actuala pe ... (vezi toată discuția)
Buna, angajatorul meu isi doreste sa numeasca o alta persoana ... DianaModo DianaModo Buna, Angajatorul meu isi doreste sa numeasca o alta persoana pe pozitia mea. Au spus ca si-ar dori sa rezolvam asta intr-o maniera fara consecinte pentru ... (vezi toată discuția)
Retrogradare si diminuare salariu in timpul platii stimulentului de insertie accalin accalin Buna ziua, In data de 18 august m-am intors din CIC si am depus actele pentru primirea stimulentului. Intre timp, la birou se caute metode de a ma face sa ... (vezi toată discuția)