avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general rectificativa declaratia 100
Discuție deschisă în Contabilitate în general

rectificativa declaratia 100

Cum pot depune o rectificativa la declaratia 100/martie 2010, avand in vedere ca am trecut in declaratie doar impozitul pe salarii cu valoare zero iar impozitul pe profit l-am omis sa-l trec (tot valoare zero), mentionez ca firma are activitatea suspendata din octombrie 2009.Am sunat la administratie si mi s-a spus ca trebuie sa merg personal la ei deoarece voi fi penalizata ca nu am depus declaratia 100 si cu impozitul pe profit.Va rog sa-mi spune-ti daca mai pot depune o rectificativa in care sa declar impozitul zero, avand in vedere ca decl.100 este deja depusa.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cameliaj , utilizator 13:55, 26 Mai 2010
Pentru omiterea din declaratia 100 a impozitului pe profit nu se depune declaratie rectificativa. Rectificati ceva ce ati depus deja; in cazul dvs nu ati depus nimic ptr impozitul pe profit.
In aceasta situatie intocmiti o noua D100 ptr perioada respectiva, doar cu impozitul pe profit. Intradevar neinscrierea impozitului pe profit atrage dupa sine "penalizarea" dvs.
Daca sunteti la prima abatere de acest fel, incercati sa depuneti odata cu noua D100 si o cerere catre Adm Fin in care sa solicitati doar un avertisment ptr fapta dvs. Poate cine stie....
Intrebare: daca firma are activitatea suspendata la Reg Com, nu ati facut cerere si de intrare in regim derogatoriu ptr declaratii la Adm Fin? Acest lucru v-ar scuti de depunerea trimestriala a declaratiilor, ramanand doar cele anuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activ firma ContSters101626 ContSters101626 Astazi voi lua actele de la reg comertului pt suspendarea activ ,este necesar sa merg cu ele la Anaf pentru a le inregistra sau le transmit ei ,avocata imi ... (vezi toată discuția)
Societate fara activitate MihaelaChirita MihaelaChirita Buna ziua! Societate infiintata in 2007. Pana in prezent nu a avut si nu are activitate. Pentru incepere si desfasurare activitate se vrea a se depune dosar ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 SimonaMa SimonaMa Buna ziua! Am avut o firma la care duceam la 3 luni declaratie de inactivitate...in fine odata cu aparitia impozitului forfetar mi am suspendat firma si acum ... (vezi toată discuția)