avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua
Ca urmare a intarzierii de plata a unor rate, banca mi-a reziliat contractul (credit de nevoi personale fara garantie ipotecara). Am apelat la un mediator bancar, banca refuzand sa vina la mediere. Astazi au trimis o informare scrisa cum ca refuza sa reia relatiile contractuale si ca dosarul meu se afla in faza avansata in ceea ce priveste executarea silita. Mediatorul m-a sfatuit sa-mi iau un avocat cand voi primi citatia si sa depun contestatie la executare. Doar ca eu as vrea sa evit prin orice mijloc un proces cu banca. Cum as putea sa procedez sa nu ajung acolo? In cazul in care ajung la executare silita, ce anume poate sa execute banca daca nu am garantat cu apartamentul?

Multumesc anticipat pentru raspuns

Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 14:01, 26 Mai 2010
nu puteti evita, daca nu ati ajuns la un consens cu banca. odata ce obtin incuviintare pt executare de la instanta, pot executa orice bun sau venit al dvs. puteti depune contestatie la executare.
Singura posibilitate de a nu ajunge intr-un proces cu banca, este sa va achitati ratele restante si eventualele dobanzi.
Parerea mea este ca ati pierdut timpul cu procedura medierii.
In situatia inceperii unei executari silite, datorita faptului ca banca este un creditor chirografar, poate sa execute orice bun se afla in proprietatea dvs, fara limitare.
In ceea ce priveste contestatia la executare, numai un avocat va poate ajuta in aceasta privinta.
Av. Mihai Vaduva
n-ati girat dar poate sa va execute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Executarea unei sentinte judecatoresti straine in romania NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. Va solicit o clarificare in legatura cu un subiect care intereseaza in acest moment cel putin 100 000 de Romani aflati in Spania. Toti acestia au ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)