avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: am o firma -SRL - cu trei asociati. Unul dintre ei vrea sa cesioneze partile sociale unui tert. As vrea sa stiu care sunt documentele pe care trebuie sa le prezinte la ORC. De asemenea va rog sa ma ajutati cu un model de hotarare AGA pentru cesiune parti sociale si un model de contract de cesiune. Aceste documente imi trebuie urgent. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:27, 27 Mai 2010
[ link extern ] .

Atentie, daca terta persoana este cetean strain cesiunea se face in forma autentica la notariat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
ContSters134600, utilizator
Cu un model de act aditional la Actul constitutiv ma poate ajuta cineva?
Trebuie sa specific ca unul dintre actionari cesioneaza partile sociale catre un tert. As vrea un model pentru a nu omite ceva . Multumesc!
rambler.rose75 a scris:
Atentie, daca terta persoana este cetean strain cesiunea se face in forma autentica la notariat.

Nu este adevarat, nu exista nicio cerinta legala in acest sens. In plus, pe acest forum parerile trebuie argumentate, altfel nu aduc nicio valoare discutiei.

elena claudia ianasi a scris:

Cu un model de act aditional la Actul constitutiv ma poate ajuta cineva?

Nu va trebuie act aditional, ci actul constitutiv actualizat (obligatoriu) si hotararea de cesiune (si ea obligatorie, mai ales daca se obtine venit impozabil sau daca e SRL cu cel putin 2 asociati). Vedeti aici lista complete de documente necesare la ORC: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
ORC accepta act aditional sau hotarare AGA.
Stiu, dar asta nu inseamna ca e logic sau util. Ce sens are actul aditional cand esti obligat sa faci act constitutiv actualizat? Apoi, actul modificator in sens juridic este hotararea asociatilor, numai ea e reglementata de lege, nicidecum actul aditional, care avea un sens doar atunci cand nu se cerea act constitutiv actualizat. In plus, cum spuneam si mai sus, daca se plateste impozit sau daca e nevoie de acordul altor asociati pentru cesiune, atunci e nevoie de hotarare, nu de act aditional.

Alte discuții în legătură

Act aditional la actul constitutiv elprypas elprypas Buna ziua Am o nelamurire legata de urmatoarea problema: Vreau sa primesc definitiv 50 % din partile sociale ale unui Srl cu 2 asociati, sa adaug si sa ... (vezi toată discuția)
Includere 1 asociat adry_s adry_s Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, care sunt actele necesare pentru a introduce inca un asociat intr-o firma care are deja doi? (toti cu parti egale). Daca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mentiune la orc doinytza doinytza Am o problema f.urgenta si sunt in dilema: sc cu patroni p.f.straine, modifica o clauza din actul constitutiv prin hot.aga. Hot.aga este in limba respectiva, a ... (vezi toată discuția)