avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii publice

Cand pot pune la dispozitia unui solicitant dosarul achizitiei publice conform legii 544/2001?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:32, 31 Mai 2010
In teremenul prevazut de Legea nr. 544/2001 (art.7).

ART. 7
(1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia sa răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenta solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informatiei solicitate depăşeşte 10 zile,
răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicării informaţiilor solicitate se motiveaza şi se comunica în termen de 5 zile de la primirea petitiilor.
Asta am inteles si eu din lege, dar legislatia privind achizitiile publice spune altceva: in perioada de evaluare a ofertelor comisia de evaluare are obligatia de a pastra confidentialitatea asupra continutului ofertelor. prin urmare, daca mi se solicita dosarul in aceasta perioada, ce fac?
Respect termenele prevazute de lg.544 sau ordonanta acgizitiilor?
Legea 544 si OUG 34 nu se contrazic in acest sens.
Termenele din Legea 544/2001 se refera la perioada in care dati raspunsul. Raspunsul poate fi si NU, conform alin. 2).
Respectati OUG 34/2006.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
vlad nicolae, moderator
ofertele nu stiu daca se pot pune la dispozitie intrucat exista riscul de a furniza informatii care ar putea leza interesele comerciale ale operatorilor.
Sustin punctul de vedere al utilizatorului gaina, asta mai ales in contextul in care valabilitatea ofertelor nu a expirat. Sa nu iti pui operatorii economici in cap. Da-i si tu cu prevederile art. 2 din OUG nr. 34/2006 X-( si art. 74 din HG nr. 925/2006.
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
ContSters15910, utilizator

Alte discuții în legătură

Clarificare la pret neobisnuit de scazut - cerere de oferta jigan56 jigan56 Buna ziua, La evaluarea ofertei financiare a singurului ofertan admis in cadrul unei cereri de oferte, pentru atribuirea unui contract de furnizare produse, ... (vezi toată discuția)
Procedura cerere oferte donigao donigao Buna ziua, Am participat la o procedura de cerere de oferte pentru atribuirea unui contract de achizitie publica. Unul dintre ofertanti cere acte din ... (vezi toată discuția)
Dosarul de licitatie publica este public? oana1 oana1 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema privind dosarul de licitatie publica. Acum cateva zile am organizat o licitatie publica privind ... (vezi toată discuția)