avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie surioara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie surioara

Buna ziua. AM nevoie de niste indrumari pentru a obtine custodia surosrii mele mai mici (9ani) care in clipa de fata se afla in custodia mamei. Parintii nu sunt divortati (nu stiu cum sau ce a facut sa obtina custodia). Mama in prezent locuieste la amantul ei acasa, iar la adresa din buletin a trecut adresa mamie ei (complice al situatiei). Am remarcat ca sora mea, in prezent este neingrijita (are incaltamintea rupta si hainele de iarna pe care i le-am cumparat eu) iar mai nou, mama face "excursii" la mare, munte fara ea. In urma unor discutii mai aprinse cu mama am aflat ca a deschis actiune e custodie pt pensia alimentara pe care tata e obligat sa o plateasca acum (250 RON) si pe care mama o foloseste i interes propriu. Eu locuiesc la viitorul meu sot, in Grecia, Salonic si am 25 de ani. El are :((vila cu 2 etaje mansarda si teren. Nu cunosc formele legale prin care as putea obtine custodia surorii mele, asa ca VA ROG DIN SUFLET sa ma ajutati. Am avut grija de ea inca de cand era copil, iar acum ma doare sa vad cum mama practic ii distruge copilaria. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 15:58, 26 Mai 2010
Daca parintii si sora sunt in Romania, luati legatura cu tatal dvs. pentru proces de reincredintare minor si plata pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului florentinavlad florentinavlad buna seara am fetita de 5 ani am fost de comun acord cu fostul concubin sa ramana fetita la el deoarece nu aveam conditii de nici un fel pentru ea am decis in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de intretinere batran, renta viagera. 18elena 18elena mama mea a facut un contract de intretinere cu renta viagera cu sora mea, sora mea se obliga sa o ingrijeasca cu conditia sa ii ramana casa si terenul. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca cei doi concubini au un minor si vor sa se desparta? gheorghedarius35 gheorghedarius35 Buna ziua!am o intrebare?;daca cei doi concubini,se despart,si au un minor de 7 luni,mama coplilului nu are venit si nici nu a lucrat pana in prezent si mai ... (vezi toată discuția)