avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de intretinere batran, renta viagera.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de intretinere batran, renta viagera.

mama mea a facut un contract de intretinere cu renta viagera cu sora mea, sora mea se obliga sa o ingrijeasca cu conditia sa ii ramana casa si terenul.
Eu nu am stiut de acel contract am aflat la o jumatate de an, dintr-o banuiala.
Mama este batrana si nu mai judeca cum trebuie, la semnarea ontractului a fost prezent si un membru de la primarie, asistenta sociala.
Dar sora mea nu se ingrijeste de mama, ii ia pensia, nu prea locuieste pe acolo, mama e inchisa in curte singura si neingrijita.
Cum as putea ataca sau anula acel contract, eu ca celelalt copil nu ar fi trebuit sa fiu intrebata?
Cel mai recent răspuns: 18elena , utilizator 23:14, 21 Septembrie 2011
Deschideti actiune in instanta de anulare a acelui contract
Ar fi bine sa consultati un avocat pt ca daca nu reusiti din prima sa castigati procesul dupa aceea nu cred ca veti mai reusi.
Actiunea trebuie semnata de mama dvs.
Va trebui sa vina si ea la proces la un moment dat.
Daca este contract de renta viagera, sora dvs in schimbul transmisiunii proprietatii se obliga sa dea o suma de bani periodic pana la decesul mamei. In acest caz nu este obligata Decat la aceasta plata periodic.
Daca este contract de intretinere in schimbul transmisiunii proprietatii sora dvs se obliga de a o intretine pe mama cu alimente, haine, medicamente, asigurarea asistentei medicale, etc..in acest caz contractul poate fi reziliat la cererea mamei dvs pt neexecutarea obligatiei.
Ma-m gandit la asta dar mama mea ar trebuii sa depuna marturie ca nu e multumita, sora mea locuind cu ea( din cand in cand) o convinge usor sa spuna ce vrea ea.
Ma-m gandit sa o iau pe mama de acolo dar nu vrea sa plece, stiti cum sunt batrani nu pleaca din casa lor.
De curand am aflat ca mama a deschis o actiune impotriva surorii mele de anulare a contractului, nu stiu cum a reusit sau cine a ajutat-o, a avut 2 termene, la primul termen trebuia achitata o taxa de timbru pe care nu a achitat-o , la ultimul termen aflu ca mama s-a razgandit, a renuntat la actiune.
Surpriza a fost ca avocatul care a reprezentat-o nu era altcineva decat avocatul surorii mele, care a reprezentat-o la toate alte procese.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
18elena, utilizator
Daca este cu renta viagera slabe sanse sa reusiti ceva..
Megeti la avocat cu contractul pentru a-l analiza.

Alte discuții în legătură

donatie sau contract de vanzare cumparare? manilodisan manilodisan Bunica mea doreste sa lase imobilul pe care-l detine fiicei sale (mama mea). Mama mea a mai avut o sora care a decedat in 2004 lasand in urma 2 nepoti care au ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere ContSters292785 ContSters292785 Buna ziua! Am un contract de intretinere cu mama mea care traieste.In contract se stipuleaza ca eu sa ii asigur cele necesare traiului: mancare , haine ... (vezi toată discuția)