avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua!
ma numesc matei gabriel,am 38de ani ,divortat si am un baiat de 14 ani dat de tribunal in intrtinerea mamei.
copilul este inscris intr-o scoala cu dezabilitati usoare(centru voila/campina-jud prahova).
as vrea sa stiu,daca pe timpul cat copilul se afla in aceasta scoala,implicit in grija statului,trebuie sa-i platesc pensie alimentara,sau trebuie platita doar pe perioada vacantei cat copilul sta cu mama.

VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:11, 27 Mai 2010
Trebuie platita permanent. Faptul ca minorul sta intr-un centru special nu inseamna ca nu are si alte nevoi. Este echivalentul copilului care merge la scoala normala. Si el are nevoi ca si un copil normal.

Succes.
Eu cred ca in limita posibilitatilor,avand in vedere si starea sanatatii copilului,ar fi bine daca aveti posibilitati, sa oferiti sau sa platiti o suma mai mare,care este exclusiv in folosul acestui copil
Dv. trebuie sa respectati hotararea astfel cum se mentioneaza in dispozitiv. Acolo nu cred ca scrie faptul ca, intr-o asemenea situatie sunteti scutit de plata pensiei de intretinere in favoarea minorului. Atata timp cat masura incredintarii copilului catre mama nu s-a schimbat, chiar daca acesta este internat temporar intr-un centru sau altul, dv. sunteti obligat a achita aceasta pensie permanent pana la implinirea varstei majoratului copilului sau pana la schimbarea starii de fapt consfintita de instanta prin hotarare (reincredintarea copilului catre dv., de exemplu).
Cu atat mai mult ca minorul se afla intr-o situatie speciala, nevoile sale sunt mai mari si are nevoie si de sprijinul dv., atat material cat si moral.
Minorul nu are nicio vina ca s-a nascut si ca parintii sai au divortat...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie temporara copil delia_cj delia_cj In urma divortului de acum 2 ani am obtinut custodia copilului,cu obligatia tatalui de a plati pensie de intretinere.Mentionez ca tatal plateste o pensie de ... (vezi toată discuția)
Reincredintare copil minor cristi_tudose cristi_tudose Buna seara, As vrea sa va propun un topic mai neobisnuit. Fiul meu minor a fost incredintat in urma procesului de divort mamei sale. In acest moment are 10 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!proces pentru drept de vizita si castigarea custodiei koreh silvia koreh silvia In urma cu cateva luni,prin 9 martie 2010,s-a terminat procesul pentru pensie alimenatara a copilului meu rezultat dintr-un concubinaj de 2 ani. Fostul ... (vezi toată discuția)