avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALAR COMPENSATORIU-IN INSTANTA?(ART.78-CM)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALAR COMPENSATORIU-IN INSTANTA?(ART.78-CM)

Buna ziua,
as dori sa stiu,in cazul in care se da in judecata societatea(angajatorul),pe motiv ca nu a achitat drepturi salariale,in urma desfacerii CIM,cu art.65(1(,se poate cere in instanta plata a minimum unui salar compensatoriu,in baza art.78-Codul Muncii?
Cel mai recent răspuns: ContSters124416 , utilizator 17:52, 26 Mai 2010
ART. 78 din CCMUNN pe anii 2007-2010: - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de
munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
Solicitati acest lucru in cererea de chemare in judecata.
D-na Florea Ana-Maria,:)
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarzierea la plata salariilor si desfacerea c.i.m Ciobanu Genoveva Ciobanu Genoveva Sunt angajata de la 1 aprilie 2009 in cadrul Filialei unui partid si pana in prezent nu mi-am primit drepturile banesti. Mentionez ca am fost angajata cu ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere magda_oancea magda_oancea Buna seara, Instiintare de desfiintare a postului conform articolului 68 din Codul Muncii, decizie de concediere conform articolului 65(1) din Codul ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu mmihut mmihut Buna ziua, este obligatorie acordarea salariului compensatoriu in cazul unei concedieri conform art. 65 alin 1 chiar daca la nivel de societate nu este vorba ... (vezi toată discuția)