avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu

Buna ziua,
este obligatorie acordarea salariului compensatoriu in cazul unei concedieri conform art. 65 alin 1 chiar daca la nivel de societate nu este vorba de concediere colectiva

Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
mmihut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 25 Iunie 2010
da, este obligatorie acordarea de salarii compensatorii cf contractului colectiv de munca aplicabil(poate fi la nviel de unitate, ramura, tara)
1. Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
2. Dupa cum observati, CCMUNN nu face deosebire, in acest caz, intre concedierea colectiva si cea individuala.
3. Asdadar este obligatorie acordarea salariului compensator.
Buna seara,
in urma sesizarii mele mi-au acordat totusi salariul compensatoriu in sensul ca au modificat statul de plata si toate celelalte documente, declaratii ... legate de acesta, dar nu mi l-au si platit ci mi-au spus ca mi-l vor plati prin casierie in trei transe incapand cu luna viitoare desi eu cred ca intentia este sa nu mi-l plateasca.
Intrebarea mea este daca o sesizare la ITM mi-ar fi de folos sau daca exista alta cale decat instanta care sa-i constranga .
Da, puteti sesiza ITM-ul in acest caz sau va puteti adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Concediere-desfiintarea postului lalabanciu lalabanciu Buna ziua! Un salariat care primeste preaviz de concediere pe motiv de desfiintarea postului, poate sa ceara societatii un salariu compensatoriu conf. ART.78. ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)