avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice schimb de solutie in timpul derularii contractului
Discuție deschisă în Achiziţii publice

schimb de solutie in timpul derularii contractului

Buna ziua,
Pe parcursul derularii unui contract de lucrari de foarte mare complexitate (contract de proiectare faza DE si executie lucrari) dupa intocmirea proiectelor de detalii de executie sunt schimbate o parte din solutiile initiale prevazute in PT, solutii pe baza carora a fost incheiat contractul.
Platile partiale se fac pe baza de raport de progres si proces verbal de finalizare a stadiului fizic insotit de situatia de plata, iar proiectele pentru faza DE sunt realizate etapizat conform unui grafic de proiectare si in stransa legatura cu executia in teren a lucrarilor.
Intrebare: cum se pot deconta lucrarile executate in baza noilor solutii (care presupun alte cantitati de lucrari, dar obiectivul de realizat nu se schimba)?
Se pot face plati pe stadii fizice conform noilor solutii tehnice, urmand ca un act aditional de "regularizare" sa fie intocmit la finalizarea obiectivului (ex. la finalizarea fundatiilor)? Sau trebuie intocmit cate un act aditional in fiecare situatie (cota -3,00, cota -0.8, etc)?
Mentionez faptul ca in cea de-a doua situatie cu cite un act aditional la fiecare schimb de solutie, respectand toti timpii impusi de legislatie, presupune sistarea lucrarii pina la incheierea noului act aditional si, implicit, rezulta intarzieri in executie si termenul final al contractului ar fi depasit.
#-o
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 10:25, 2 Iunie 2010
Inteleg de la dvs.ca ati inceput executia de lucrari din cadrul unui contract complex de servicii proiectare si de lucrari ,prin PNDR-M322 daca nu ma insel.
Daca aveti modificari importante de solutii tehnice,care presupun in principal costuri suplimentare si alte cantitati de lucrari si materiale,va recomand sa aveti rabdare sa se faca vizita in teren de la centrul regional de care apatineti ,sa se semneze actul aditional si apoi sa reluati lucrarile.Nu cunosc exista notiunii de act aditional de regularizare,pentru fiecare modificare necesara care presupune costuri suplimentare se face act aditional.Atentie la cheltuieli diverse si neprevazute nu puteti avea mai mult de 10 % din valoarea lucrarilor.Cel mai bine este sa discutati cu firma care va asigura consultanta pentru implementarea proiectului.Succes maxim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional si negociere fara publicare? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de ... (vezi toată discuția)
Lucrari suplimentare ailicec ailicec daca la un contract de executie lucrari apar lucrari suplimentare ca urmare a schimbarii solutiei de executie, cu alte resurse (materiale, manopera, utilaj) si ... (vezi toată discuția)
Negociere fara publicare de anunt ianis31 ianis31 Am un contract de executie a unui studiu de fezabilitatecare pentru reabilitarea unui drum, care s-a finalizat in urma cu 4 luni. Acum constat ca am finantare ... (vezi toată discuția)