avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA livrarile intercomunitare vor fi purtatoare de TVA din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

livrarile intercomunitare vor fi purtatoare de TVA din luna urmatoare?

:D
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 12:24, 27 Mai 2010
Daca sunteti platitor de tva si livrati catre un platitor de tva din comunitate si bunurile pleaca din Ro catre acel stat membru, livrarile intracomunitare nu sunt cu tva.

Daca va referiti insa la achizitii intracomunitare, se trece de la plata trimestriala la plata lunara a tva incepind cu luna urmatoare, prin depunerea declaratiei 092.
persoana impozabila care efectueaza achizitii intracomunitare, inclusiv achizitii in cadrul unei operatiuni triunghiulare, trebuie sa depuna o declaratie speciala de TVA pt achizitii intracomunitare de bunuri la organele fiscale aflate in punctele de control fiscal. Aceste bunuri nu pot intra sau circula pe teritoriul Romaniei fara a fi insotite de declaratia speciala de TVA pt achizitii intracomunitare de bunuri inregistrata la organele fiscale aflate la punctele de control fiscal si de dovada platii.
Acesta fiind valabil pt achizitiile intracomunitare a unor bunuri din urmatoarele categorii:
- cereale si plante tehnice;
- legume si fructe;
- flori;
- carne si preparate din carne;
- peste, preparate din peste si fructe de mare;
- zahar;
- materiale de constructii.

Cu precizarea ca e doar proiect, dar se pare ca va fi cu aplicabilitate imediata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau atestat de producator + carnet de comercializare? iignat iignat Buna ziua! Am mare nevoie de ajutorul vostru In primavara aceasta as vrea sa deschid o mica afacere, o gradina de legume crescute eco ( fara certificat ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)
Decl.390 iulya iulya Buna ziua! Intrebarea mea este,daca in decl.390 se trec toate achizitiile din UE , indiferent de sume- in sensul daca nu cumva exista un prag ( exemplu :peste ... (vezi toată discuția)