avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decl.390
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decl.390

Buna ziua! Intrebarea mea este,daca in decl.390 se trec toate achizitiile din UE , indiferent de sume- in sensul daca nu cumva exista un prag ( exemplu :peste 500 E),sau exista situatii in care nu se trec toate achizitiile, exemplu- piesele de schimb achizitionate pentru autoturismele proprii.Multumesc anticipat celor care vor avea amabilitatea de a raspunde.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:51, 11 Octombrie 2008
Obligaţia depunerii
Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri se completează şi se depune, în format electronic, la organele fiscale competente de către persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153 şi 153 indice 1, din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, care au efectuat livrări şi/sau achiziţii intracomunitare de bunuri, precum şi livrări şi achiziţii de bunuri în cadrul unei operaţiuni triunghiulare, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare încheierii trimestrului.
Declaraţia 390 cuprinde următoarele informaţii:
- suma totală a livrărilor intracomunitare de bunuri scutite de la plata taxei, pe fiecare cumpărător, pentru care exigibilitatea taxei a luat naştere în trimestrul calendaristic respectiv, inclusiv sumele din facturile pentru încasări de avansuri parţiale pentru livrări intracomunitare de bunuri, scutite;
- suma totală a livrărilor de bunuri efectuate în cadrul unei operaţiuni triunghiulare, efectuate în statul membru de sosire a bunurilor expediate sau transportate, pe fiecare beneficiar al livrării ulterioare care are desemnat un cod T, şi pentru care exigibilitatea taxei ia naştere în trimestrul calendaristic respectiv, inclusiv sumele din facturile pentru încasări de avansuri parţiale pentru livrările de bunuri efectuate în cadrul unei operaţiuni triunghiulare.
- suma totală a achiziţiilor intracomunitare de bunuri, pe fiecare furnizor, pentru care persoana impozabilă care depune declaraţia este obligată la plata taxei şi pentru care exigibilitatea taxei intervine în trimestrul calendaristic respectiv, inclusiv sumele din facturile primite pentru plăţi de avansuri parţiale pentru achiziţii intracomunitare de bunuri;
- suma totală a achiziţiilor de bunuri efectuate în cadrul unei operaţiuni triunghiulare, pentru care furnizorul a desemnat persoana impozabilă beneficiară drept persoana obligată la plata taxei, inclusiv sumele din facturile primite pentru plăţi de avansuri parţiale pentru achiziţii intracomunitare de bunuri.
Atenţie! Declaraţiile recapitulative se depun numai pentru perioadele în care ia naştere exigibilitatea taxei pentru astfel de operaţiuni
Multumesc frumos pentru raspuns. Sunt curioasa daca mai sunt si alte pareri...Asta pentru-ca intreband la administratia financiara daca in cazul cumpararii unei piese de schimb pentru un autovehicul (in tranzit) aflat pe teritoriul tarii respective trebuie declarata in 390 mi s-a spus ca avand in vedere ca nu este o achizitie in care sa fie evidentiat si transportul nu este cazul.De aceea ..poate mai sunt si alte pareri...cazuri...
Daca este o prestare de servici, pe alt teritoriu decat Romania si nu ai o dovada a efectuarii transportului si intrarii respectivei piese de schimb pe terit.tarii nu ai o achiz.intracomunitara.Vezi conditiile stipulate in C.F.pentru recunoasterea unei achizitii intracomunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 marcelacret marcelacret In timpul unei delegatii in UE,masina cu care s-a facut deplasarea a avut probleme tehnice si angajatul a intrat la un service auto.In urma reparatiei ... (vezi toată discuția)