avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii conflict angajat -angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii conflict angajat -angajator

Buna ziua,

Va solicit un sfat despre cum ar trebui sa actionaz in situatia in care ma aflu care e destul de complexa:

Totul a plecat de la faptul ca angajatotul voia sa imi schimbe contractul individual de munca din unul cu perioada nedeterminata in unul ca perioada determinata de teama ca voi ramane insarcinata.
Mi-a dat de ales intre a intra in somaj si schimbarea contractului.Eu am ales varianta somajului stiind ca voi beneficia si de salariu compensatoriu in cazul desfiintarii inchiderii contractului cu articolul 65 din Codul Muncii.
Acum ca si-a dat seama si angajatorul ca am acest beneficiu a spus ca nu imi plateste contributiile sociale si astfel nu putea da actele care imi sunt necesare pentru depunerea dosarului la somaj daca nu semnaz ca am luat acel salariu compensatoriu si astel voi pierde continuitatea si in cazul in care voi ramane insarcinata sa nu beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului.
Daca ar fi sa ma angajez care este timpul in care ma pot angaja fara a pierde aceasta continuitate avand in vedere ca ultima zi de preaviz a fost pe 18.05.2010?
Pentru a nu pierde aceasta continuitate ce ma sfatuiti sa fac? Unde pot plati eu contribuita sociala pentru a nu pierde aceasta continuitate?

Va mutumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: macovei adina , utilizator 11:36, 27 Mai 2010
In cazul dvs, m-as adresa instantei de judecata pentru rezolvarea litigiului ivit. In litigiile de munca, cererile de chemare in judecata sunt scutite de taxa de timbru. Nu cred ca este cazul ca dvs sa achitati ceea ce ar fi trebuit sa achite angajatorul, mai mult puteti solicita in instanta de judecata si plata unor despagubiri.

Pana la ce data se poate inchia Contractul de Munca Individual pentru a putea sa inceapa cu data de 19.05.2010? Asa cum la somaj sunt la dispozitie 30 de zile de la data incetarii activitatii care este timpul pentru angajare?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca - actiune civila tomamarin tomamarin Ce titlu trebuie sa aiba actiunea civila prin care solicit plata drepturilor salariale restante si a concediului si prin care solicit si despagubiri morale pt ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului de odihna Marius201390 Marius201390 Buna ziua! Am lucrat la o firma timp de 8 luni iar cand am plecat din firma mi-am facut cere de incetare a C.I.M. conform art 55 lit. b si am cerut si ... (vezi toată discuția)
Despagubiri 3l3na 3l3na am fost data afara in luna in luna nov cf art 65 aln 1.Desi am facut cerere de acordare a salariului compensatoriu cuvenit, care in mod normal nu trebuia ... (vezi toată discuția)