avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plata cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

plata cheltuieli de judecata

in cazul cand pronuntarea divortului se face din vina ambelor parti este corect sa se ceara plata cheltuielilor de judecata reclamantului?
Cel mai recent răspuns: mary36 , utilizator 11:09, 27 Mai 2010
De regula in aceasta situatie, cheltuielile de judecata se compenseaza!

avocat Radu Stan
In cazul dvs nu se pune problema daca este corect sau nu. Cu privire la acordarea cheltuielilor de judecata: in concluziile finale, atat reclamantul cat si paratul le pot solicita, urmand ca instanta de judecata sa se pronunte si asupra acestui aspect in hotararea ce o va pronunta.
va multumesc.O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)
Recurs divort vioricasilica vioricasilica Buna ziua Am si eu o intrebare..sa va explic un pic situatia mea. ..de curand sa incheiat divortul cu fostul sot....unde la sfarsit este specificat ca ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de divort gianinafiliuta@yahoo.com gianinafiliuta@yahoo.com Va multumesc pentru raspunsuri.Aceasta nelamurire aveam si eu. Poate instanta sa oblige parata la plata de cheltuielilor de judecata daca reclamantul nu a ... (vezi toată discuția)