In 2009 firma la care lucrez a suspendat contractele de munca pe ultimele 6 luni ale anului tuturor angajatilor (concediu fara plata) cu instiintarea lor bine inteles. in acea perioada o angajata a ramas insarcinata, iar acum ea vrea concediu de maternitate. mai dureros este ca a fost si la ITM si a facut reclamarie sustinand ca ea nu stia ca contractul ei a fost suspendat. Acum a adus un concediu medical pentru luna mai (concediu de lehuzie sau asa ceva), dupa care ma gandesc ca v-a mai aduce concedii pana la nastere. din aprilie nu a mai fost la servici decat sa starneasca certuri in sectie, iar administratorul firmei ar dori sa-i inceteze contractul de munca.
intrebarea mea este ce se poate face in acest caz pentru ca noi nu putem sa-i dam concediul de maternitate.
va rog din suflet sa ma ajutati deoarece contabila noastra este noua si nu stie ce sa faca in aceasta situatie.
multumesc
De ce nu i-a dat in somaj pe angajati daca nu mai avea de lucru?Aveti vreo dovada ca angajata stia ca are contractul de munca suspendat?Daca nu aveti ,va trebui sa ii platiti concediul medical.
Gravida pe somaj
ramona rob
am intrat pe data de 15.10.2009 in somaj,in urmatoarea luna am ramas insarcinata, intrebare :cum procedez?am fost la medicul de familie, acuma trebe sa ma duc ... (vezi toată discuția)