avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare drept de retrocedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare drept de retrocedare

Salutare,

Am aflat de la un prieten ca s-ar putea cumpara dreptul de retrocedare de la o persoana care nu a revendicat la timp un teren intravilan.
In baza acestui drept de retrocedare as putea revendica eu terenul in numele persoanei respective?

Povestea mea incepe din luna decembrie 2006 cand am facut o chitanta de mana pentru cumpararea unui teren intravilan de la un vecin al bunicilor.
Am dat si un avans de 500 RON si am avut si 2 martori. Vecinul este foarte interesat sa vanda terenul asap, are nevoie de bani.
Stiam ca vecinul nu are titlu de proprietate pentru respectivul teren dar am mers pe ideea ca il va revendica la primarie unde a depus actele din ianuarie 2007.
Desi dosarul este bine facut si verificat cu alte persoane care au mai revendicat si au reusit, comisia din primarie tot amana aducerea lui in discutie...deja au trecut 4 luni si nu s-a miscat nimic...

Ca sa pot urgenta lucrurile as vrea sa umblu eu in locul lui?
Se poate cumpara legal acest drept de retrocedare? Adica sa devin proprietarul terenului si apoi sa lupt pt a obtine titlul de proprietate?
Mentionez si ca vecinul este 100% proprietarul acelui teren, fapt dovedit cu acte vechi de proprietate si cu declararatiile altor vecini deci nu ar trebui sa fie probleme la retrocedare.

Va multumesc anticipat,
Costi Voicu

Cel mai recent răspuns: Tudor Aionitoaie , Consilier juridic 22:06, 25 Aprilie 2007
Sugestia mea este sa va adresati unui avocat specializat in acest domeniu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere titlu proprietate george82 george82 Buna ziua, Tatal meu a primit o parcela de pamant in folosinta in urma reformei agrare din 1948 si in acelasi timp a fost inscris intr-un tabel cu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe padure elevan elevan care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a intra in posesia unei padurii care a apartinut strabunicilor mei pentru care nu am decat un act facut de ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie a revendicarii unui teren ,imobil ziarediverse ziarediverse Locuiesc in Canada de 15 ani , sora mea locuieste in Norvegia de 22 de ani . O ruda din tara mi-a zis ca bunicul a avut o suprafata de teren intravilan in ... (vezi toată discuția)