avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inventar dupa demisie ...particip si eu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inventar dupa demisie ...particip si eu ?

ma scuzati ca sunt asa insistenta dar am nevoie de ajutor
1...am dat demisia cu art 79(8 ). sunt vanzatoare la un sc si inventarele se fac 1 la 3 luni ultimul a fost acum 2 luni e posibil sa imi opreasca garantia pana atuinci? suntem 3 fete care am demisionat si a mai ramas una am inteles ca vor sa angajeze ...la ultimele inventare totul a fost corect ...de unde stiu ca nu ne vor baga bete in roate. cum pot sa ma acopar legal.
si o alta problema sefa de unitate nu a vrut sa-mi dea nr de inregistrare la demisie am sunat directoarea si mi-a zis ca maine il primesc ...maine daca nu-l voi primi pot pune doi martori ca s-a refuzat inregistrarea demisiei?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:17, 28 Mai 2010
trebuie sa faceti cerere de restituire a sumei care a fost oprita din salariu cu titlu de garantie.
De asemenea daca ati inaintat demisia cu art.79 (8) si aveti dovada de inregistrare la societate nu mai aveti calitatea de angajat, deci trebuia sa cereti sa se efectueze inventarul inainte de demisie.
Azi nu mai aveti calitate.
Stimata @dany.nro incadrarea pe post de vanzator a presupus si existenta unei gestiuni de care raspundeati inteleg in comun mai multi angajati . Incetarea conf. prev art. 79(8) Codul Muncii "Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă" presupune sa existe un motiv care poate fi probat de nerespectare a prevederilor CIM.
Inteleg ca ati depus cererea (aveti dovada?) dar trebuie emisa ci decizia de incetare a CIM si deci.. fisa de lichidare ... pt. ca asa cum bine a precizat @geomih nefiind descarcata de gestiune va puteti trezi ca sunteti chemata in instanta de angajator pt plata unor prejudicii materiale .
In consecinta , duceti-va la angajator , solicitati descarcarea de gestiune prin efectuarea inventarului la incheierea activitatii si eliberarea deciziei de incetare a CIM .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara sa raspund de gestiune.... Dessire Dessire Buna ziua.Sunt angajata la o firma de aprox. 2 luni jumate si de cand am venit mi s-a zis ca intr-o zi vom face inventar sa preiau si eu gestiunea.Pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati carmenramona carmenramona sunt gestionar la un depozit sau am fost dar ieri am depus demisia,administratorul neacceptand-o astfel azi am trimis-o prin posta. Azi nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)