avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa ma ajutati

sunt gestionar la un depozit sau am fost dar ieri am depus demisia,administratorul neacceptand-o astfel azi am trimis-o prin posta.
Azi nu m-am prezentat la depozit,nu am facut inventar si nu stiu ce ar putea sa se intample.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 21:30, 22 Octombrie 2009
Ar fi bine sa va prezentati si sa efectuati inventarul. Altfel, cine stie cu ce lipsuri veti figura in gestiune. Lipsa in gestiune atrage raspunderea civila sau penala, in functie de caz.
Demisia trebuie precedata de preaviz de 15 zile calendaristice.
Iata ce spune codul muncii:
Art. 79. - (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de v oinţă a salariatului care, printr -o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada ac esteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu po ate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la d ata renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Aveti obligatia sa continuati activitatea pana la terminarea perioadei de preaviz. Deasemenea trebuie sa notificati angajatorul ca pana la data incetarii cim sa dispuna masurile necesare efectuarii inventarului si predari gestiuni gestiunii.
[ link extern ]

Sfatul meu este sa va prezentati maine la serviciu si sa procedati la efectuarea inventarului impreuna cu reprezentantii societatii! In acest fel veti elimina orice suspiciune privind o eventuala gestiune frauduloasa sau delapidare din partea dvs!
Cand v-ati angajat ati efectuat un inventar si ati semnat primirea gestiunii?
Vi s-a retinut din salariu garantia pentru functia de gestionar?
Ati semnat o fisa a postului privind atributiunile si sarcinile de serviciu?
Sunt intrebari la care numai dvs cunoasteti raspunsul si in functie de care puteti afla exact ce se poate intampla pe viitor!
SUCCES!
B-)
Da, trebuie sa mergeti la serviciu inca 15 zile (sau cate zile de preaviz sunt prevazute in contractul Dvoastra de munca in cazul demisiei).
Angajatorul poate renunta partial sau total la acest preaviz, dar trebuie sa vedeti scris negru pe alb acest lucru. Nu se poate opune demisiei dar puteti avea probleme daca nu respectati preavizul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de concediu de odihna lex_ad lex_ad sunt angajat la MAPN si beneficiez de 30 de zile de concediu de ohihna dar eu vreau sa-mi dau demisia in luna august, deci o sa se calculeze zilele ce au mai ... (vezi toată discuția)
Cind pot sa depun preavizul? ciutacu_monik ciutacu_monik sunt angajata la o firma privata si am contract nelimitat cu conditia sa nu imi depun demisia in primele 6 luni.Luna viitoare pe data de 9 se implinesc cele 6 ... (vezi toată discuția)
Demisie andrea 31 andrea 31 demisie , codul muncii, informatii (vezi toată discuția)