avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cind pot sa depun preavizul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cind pot sa depun preavizul?

sunt angajata la o firma privata si am contract nelimitat cu conditia sa nu imi depun demisia in primele 6 luni.Luna viitoare pe data de 9 se implinesc cele 6 luni.Cind pot sa imi depun preavizul,inainte de data de 9 sau dupa aceasta data?:vishenka:va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:34, 14 Ianuarie 2010
daca doriti incetarea c.i.m. acesta se poate cu acordul partilor art 55b codul muncii sau prin demisie cu preaviz de 15/30 zile calendaristice dupa ce va inceta termenul de 6 luni.
Curioasa clauza impusa la angajare, dar asta este. Demisia o puteti depune cu 15 zile inainte de data implinirii celor 6 luni. Astfel respectati si durata preavizului si conditia impusa. Preavuzl este de 15 zile pentru personal de executie si 30 zile pentru personal de conducere.
Art. 79. - (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de v oinţă a salariatului care, printr -o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada ac esteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu po ate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
cel mai bine oricand incepand cu 10 ale lunii cand se implinesc cele 6 luni conditionate sa nu va depuneti demisia. in nici un caz inainte de implinirea celor 6 luni.
Veti putea sa intrati in zilele de preaviz din ziua in care va ve-ti depune demisia,dar aceasta nu poate fi mai devreme de 9,in cazul dumneavoastra.

O seara buna.
Încalcă libertatea muncii, fiind prin urmare lovită de nulitate, clauza din contractul individual de muncă prin care se interzice salariatului să părăsească unitatea o anumită perioadă de timp.
Prin urmare, va puteti depune demisia oricand doriti.

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de concediu de odihna lex_ad lex_ad sunt angajat la MAPN si beneficiez de 30 de zile de concediu de ohihna dar eu vreau sa-mi dau demisia in luna august, deci o sa se calculeze zilele ce au mai ... (vezi toată discuția)
Demisie andrea 31 andrea 31 demisie , codul muncii, informatii (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati carmenramona carmenramona sunt gestionar la un depozit sau am fost dar ieri am depus demisia,administratorul neacceptand-o astfel azi am trimis-o prin posta. Azi nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)