buna ziua,
am o intrebare referitoare la schimbarea deciziei de incetare a contractului de munca.
Sotul meu a incetat activitatea cu firma la care a lucrat in noiembrie 2009, nu si-a gasit de lucru nici pana in 27 mai 2010.Incetarea contractului de munca s-a facut pe art 55 lit b ( cu acordul partilor). Am facut o revenire la firma la care a lucrat si am solicitat schimbarea deciziei deoarece firma si-a incetat activitatea de productie(nu s-a inchis inca). dar la ITM au spus ca nu sunt de acord cu asa ceva pentru ca nu se poate.
Exista vreo lege care sa interzica schimbarea unei decizii dupa o anumita perioada?
daca da care este aceasta? si daca nu: unde ma pot adresa pentru schimbare, avand in vedere ca firma este de acord cu schimbarea deciziei.
Multumesc
Nu se poate sa se revina asupra deciziei - aceasta si-a produs efectele cele doua parti au inteles la data perfectarii de comun acord sa se desfaca CIM.
Cei de la ITM nu trebuie sa fie de acord, nu au cu ce, deoarece in carnetul de munca s-a operat decizia asa cum a fost depusa.
Administratorul societatii trebuia de la inceput sa-i propuna alta varianta - art. 65 daca se urmarea incasarea somajului.
Nu s-a urmarit somajul dar nu a reusit sa se angajeze de 7 luni., nu realizam alte venituri iar administratorul este de acord sa revina asupra deciziei avand in vedere ca toti angajatii au fost dati in somaj.
ITM nu ar putea sa inregistreze in cartea de munca schimbarea deciziei?
Daca angajatorul vrea sa-l ajute pe sotul dvs., sa-i faca un CIM pe perioada determinata (de 2 saptamani) si la expirarea acestuia poate beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni are 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
Dreptul la somaj
m3dyk
In ultimele 24 de luni am lucrat la un SRL.ca economist cu contract de munca pe perioada nedeterminata,pina la 30.05.2009,cind mi-am intrerupt activitatea la ... (vezi toată discuția)