Daca o decizie de incetare cim nu are numar de inregistrare, pentru ca societatea nu a vrut sa-i dea numar de inregistrare, decizia nu e valabila in fata instantei?
Dupa parerea mea, in ambele situatii deciziile sunt unilaterale, dar pentru revocare trebuie si acordul partii adverse, altfel ne-am juca de-a concedierea sau demisia.
Am intalnit un caz in instanta cand angajatorul vazand ca nu sta in picioare decizia de concediere, a incercat revocarea, instanta nu a incuviintat revocarea, a fost intrebat reclamantul daca accepta revocarea si acesta nu a dorit revocarea.Situatia ipotetica era urmatoarea daca angajatul accepta revocarea si anume:
- era concediat din nou dupa cateva zile
- salariile de la data concedierii pana la revocare nu i se acordau, angajatul trebuia sa faca o noua actiune in justitie pentru drepturi banesti.
Alegand prima solutie, (procesul era pe sfarsit cand angajatorul dorea revocarea) a castigat procesul , are sentinta pentru executarea obligatiilor angajatorului.
De aceea cred ca se impune acceptul celeilalte parti cand survine o astfel de situatie.