Rezumativ, situatia asupra careia va cer parerea este: vecinul are casa construita pe hotar (acord dat in scris). In acordul mentionat nu este specificata nicio intelegere cu privire la construirea de ferestre. Cu toate acestea, vecinul a facut mai multe ferestre catre curtea mea, care se deschid (la etajele 1 si 2). Initial, nu am avut nicio obiectie de facut, am zis sa mentin relatia de buna vecinatate, camerele respective nefiind locuite, nu deranjau cu nimic ferestrele. De ceva vreme (cam 1 an), vecinul inchiriaza acele camere, iar chiriasii deranjeaza prin zgomot, agata lucruri la uscat pe marginea geamurilor etc.
Am discutat cu el si l-am rugat in repetate randuri sa gaseasca o solutie (am propus sa sigileze geamurile, ca fiind cea mai rezonabila abordare), dar nu a facut nimic in acest sens.
Intrebarea mea este: care sunt caile legale pe care ar trebui sa merg astfel incat sa obtin inchiderea/zidirea acelor geamuri?
Am mai vazut deschis acest subiect, dar nu am gasit niciun raspuns concret. Ma intereseaza in principal sa inchida geamurile (sigileze, zideasca etc), nu solutii gen gard peste ele.
Potrivit Art. 612C civ.- Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietãtii îngrãdite sau neîngrãdite a vecinului sãu, de nu va fi o distantã de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecinã.
vorbiti cu vecinul sa isi puna geamuri fixe si cu sticla mata/ opaca, si daca nu vrea, il veti actiona in judecata si instanta ar putea sa il oblige sa si le zideasca. poate reactioneaza mai bine, nimanui nu-i convine alternativa unei judecati.
Multumesc pentru raspuns. Nu stiam care ar fi obiectul actiunii. Banuiesc ca, avand in vedere claritatea articolului 612 din Cod, litigiul nu ar trebui sa dureze prea mult, iar posibilitatile de aparare ale celeilalte parti sunt nule.
O sa incerc sa il conving sa isi puna geamuri fixe, daca nu, va trebui sa apelez la instanta.
Geamuri mate
sotir
distanta dintre gardul vecinilor si casa mea este de 30 de cm vor avea castig de cauza an instanta dak eu am geamuri mate catre ei????
(vezi toată discuția)