avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema avocat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema avocat

buna seara !!! Sunt parte vatamata intrun dosar de vatamare corporala survenita dintr-un acident rutier in care am fost acidentat de un individ ce nu poseda permis de conducere si pe trecerea de pietoni.Judecata de fond s-a terminat iar nici eu nici inculpatul nu am cazut de acord si am hotarat sa mergem in Apel...Am avut o doamna avocata care a avut ceva probleme e de inteles si acum nu stiu ce sa fac.Miercuri am primul termen la Apel si ea nu mi-a scris pe cererea de apel motivele pt care fac apel si imi spune ca pleaca din tara si sa depun o cerere prin fax cum ca sa cer amanare ca sa imi angajez avocat ca sa mai castigam o eventuala amanare..si sa mai mentionez in aceea cerere ca motivele apelului le voi face la al 2 lea termnen??? Ce ma sfatuiti sa fac??sa imi angajez un alt avocat?? Nu vreau sa risc sa pierd timp si banii in acelasi timp?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:17, 27 Mai 2010
Aveti dreptul la primul termen sa solicitati un nou termen de judecata pentru angajarea unui aparator.N-as trimite o astfel de cerere prin fax pentru ca nu puteti avea certitudinea ca si ajunge. Cel mai sigur este sa depuneti aceasta cerere prin registratura tribunalului, luand la randul dvs. si o viza de primire pe un duplicat al cererii.Nu este nevoie sa depuneti motivele de apel la primul termen. Le puteti formula chiar si oral in fata instantei la al doilea termen de judecata.
In ceea ce priveste angajarea aceluiasi avocat sau nu ramane la latitudinea dvs.
Avand in vedere ca procesul este miercuri dosarul este deja luat de judecatori, deci in eventualitatea angajarii unui avocat, acesta nu va putea studia dosarul pentru a va putea formula apararea pana in termenul de judecata.
Cunoasteti ce puteti face.
Nu trebuie decat sa decideti cum credeti ca e mai bine.
Cand ea a declarat apelul nu cunostea motivarea instantei.
Pentru apel trebuie platit din nou avocatul,chiar si cel de la prima instanta.
Puteti inregistra cererea de amanare la registratura personal.O faceti in dublu exemplar, unul il depuneti pe cel de-al doilea veti avea dovada depunerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare termen in instanta loredana69 loredana69 am si eu o problema.in 23 06 am termen la un proces in calitate de parat pt o succesiune dar inca nu am avocat asta din cauza unor probleme personale.pot ... (vezi toată discuția)
Neprezentare in proces alertbrain alertbrain Sotul meu este citat intr-un proces civil in calitate de parat. Prima infatisare are loc peste 2 zile, dar sotul meu a facut un accident vascular si este ... (vezi toată discuția)
Delapidare gabykro gabykro Buna ziua, am nevoie urgenta de un sfat sau un raspuns. Pe 5 .11 am termen de prezentare la judecatorie in calitate de inculpat in dosar ... (vezi toată discuția)