avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Ce parare aveti? angajatorul imi schimba art. din demisie 79(8) si imi incheie contractul cu 79(7) coroborat cu 55 lit.c.
Consider ca este lipsi de temei legal si este un abuz.
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 12:17, 28 Mai 2010
Nu vrea sa recunoasca ca nu si-a indeplinit indatoririle.
Importanta mare nu are, prin alin.7 angajatorul a renuntat la perioada de preaviz.
Daca aveti drepturi salariale de recuperat va trebui sa le solicitati in scris iar daca nu se rezolva va adresati tribunalului din raza dv. de domiciliu.
Angajatorul nu poate schimba art. din demisia Dvs. deoarece aceasta este un act unilateral și nu are nevoie de acordul angajatorului și nu permite imixtiunea angajatorului, iar art 55 enumeră modalitățile de încetare a CIM și nimic altceva. Demisia Dvs. trebuie să fie în concordanță cu realitatea și să se înscrie în tiparul prestabilit de legiuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 55 lit c anieta anieta Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face incetarea unui CIM cu art. 55 lit c din Codul Muncii sau trebuie coroborat si cu art 79 din Codul Muncii? Va ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 55, lit b alcibiade alcibiade Buna seara, In conditiile in care am solicitat prin depunerea la registratura unitatii in data de 07 a cererii privind incetarea CIM in data de 08, conform ... (vezi toată discuția)
Demisie sau art. 55 "b" ? Amalia78 Amalia78 Buna ziua! La firma la care sunt angajata din oct.2006 nu s-au mai dat salariile din luna iulie a anului curent . Din zi in zi suntem mintiti ca \"maine\" vom ... (vezi toată discuția)