avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias nou in spatiu comercial/ Proprietar la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias nou in spatiu comercial/ Proprietar la apartamentul de deasupra spatiului comercial

Buna ziua
Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a primi un sfat, o indrumare, spre o legislatie sau chiar spre autoritatile responsabile sa rezolve aceasta problema.

Locuiesc la et 1 al unui bloc de proprietari din 1987. De atunci si pana acum partierul (spatiu comercial) a fost detinut de o filiala a Bibliotecii Judetene.
De curand spatiul a fost licitat de o persoana (nu am reusit sa dau de ea, am vorbit doar cu muncitorii) care(chirias nou fiind) doreste sa faca o brutarie.
Reamenajeaza spatiul ,darama peretii, fac lucrarile necesare pentru transformarea spatiului pentru destinatia viitoare.
Sunt ingrozita de galagie de faptul ca probalil vor lucra noaptea, de miros(nu vad nici un burlan sau ceva menit sa absoarba mirosul)

Vreau sa stiu daca este vreo lege care sa ma protejeze pe mine proprietar de apartament fata de un chirias de spatiu comercial. Care ar fi aceasta si ce pot eu sa fac pentru a stabili niste reguli decente de convietuire.
Am copil mic, care plange de o saptamana pentru ca nu se poate odihni.Mama este cardiaca si am ados-o sa locuiasca cumine, tocmai pentru a o proteje putin si nu stiu cum sa procedez. Am incercat sa contactez propritarul dar...nu este de gasit.
Un muncitor a spus ca fac covrigarie, altul a doua zi ...brutarie.
Spatiul este destul de mare aprox 100m coresounde unui apartament cu 4 camere.
Va rog frumos ajutati-ma .
Pot sa mai fac ceva ?...
Exista anumite drepturi sau reguli care trebuiesc respectate?
De exemplu ieri au spart toata ziua de pe la 8 dimineata pana seara la 7-8 cu un rotopercutor si tot felul de aparate zgomotoase.
Multumesc tuturor care imi pot da un sfat.
Multumesc si pentru timpul acordat.
Cu respect, Ana

Cel mai recent răspuns: Ana49 , utilizator 12:07, 28 Mai 2010
Sesizati la garda de mesiu nivelul de zgomot si praful rezultat din lucrari precum si durata - 10 ore/zi.
Sesizati primaria - serviciul care elibereaza autorizatii de constructii - cu privire la lucrari.
Multumesc pentru ajutor

Am aflat de la asociatia de proprietari ca proprietarul acestui spatiu este chiar...primarul

Care ar fi primul demers in aceasta situatie.
Este primar PD-L.
#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: chirias nou in spatiu comercial/ proprietar la apartamentul de deasupra spatiului comercial Ana49 Ana49 Buna ziua Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a primi un sfat, o indrumare, spre o legislatie sau chiar spre autoritatile responsabile sa rezolve ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parterul ... Miu Dumitra Miu Dumitra Buna ziua ! Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parterul blocului s-a deschis de curand o brutarie -patiserie . Suntem deranjati de zgomotul ... (vezi toată discuția)
Pot da drumul unei covrigarii fara semnatura vecinului de deasupra barbuceanur barbuceanur Buna ziua Vreau sa mi deschid o covrigarie la parterul unui bloc dar am cateva probleme.Propietarul de la etajul 1 varsta 60-70 nu vrea sa mi dea semnatura ... (vezi toată discuția)