Buna ziua
Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a primi un sfat, o indrumare, spre o legislatie sau chiar spre autoritatile responsabile sa rezolve aceasta problema.
Locuiesc la et 1 al unui bloc de proprietari din 1987. De atunci si pana acum partierul (spatiu comercial) a fost detinut de o filiala a Bibliotecii Judetene.
De curand spatiul a fost licitat de o persoana (nu am reusit sa dau de ea, am vorbit doar cu muncitorii) care(chirias nou fiind) doreste sa faca o brutarie.
Reamenajeaza spatiul ,darama peretii, fac lucrarile necesare pentru transformarea spatiului pentru destinatia viitoare.
Sunt ingrozita de galagie de faptul ca probalil vor lucra noaptea, de miros(nu vad nici un burlan sau ceva menit sa absoarba mirosul)
Vreau sa stiu daca este vreo lege care sa ma protejeze pe mine proprietar de apartament fata de un chirias de spatiu comercial. Care ar fi aceasta si ce pot eu sa fac pentru a stabili niste reguli decente de convietuire.
Am copil mic, care plange de o saptamana pentru ca nu se poate odihni.Mama este cardiaca si am ados-o sa locuiasca cumine, tocmai pentru a o proteje putin si nu stiu cum sa procedez. Am incercat sa contactez propritarul dar...nu este de gasit.
Un muncitor a spus ca fac covrigarie, altul a doua zi ...brutarie.
Spatiul este destul de mare aprox 100m coresounde unui apartament cu 4 camere.
Va rog frumos ajutati-ma .
Pot sa mai fac ceva ?...
Exista anumite drepturi sau reguli care trebuiesc respectate?
De exemplu ieri au spart toata ziua de pe la 8 dimineata pana seara la 7-8 cu un rotopercutor si tot felul de aparate zgomotoase.
Multumesc tuturor care imi pot da un sfat.
Multumesc si pentru timpul acordat.
Cu respect, Ana
Stimata doamna!
In mod cert in spatiul respectiv nu se pot desfasura activitati care sa produca zgomote sau sa polueze aerul.
Pentru modificarile interioare ale spatiului este necesar un aviz de la autoritatea in constructii, daca nu cumva si o autorizatie de construire (in situatia in care se aduc modificari structurale).
Va sugerez sa va adresati primariei localitatii unde locuiti.
In situatia in care dvs sau mai multi proprietari din imobil va veti impotrivii desfasurarii activitatii, motivat de zgomot si poluare, chiriasul nu va primi autorizatia de functionare.
De asemenea, daca chiriasul este societate comerciala (si cred ca este) va puteti adresa si Oficiului Registrului Comertului, cu o petitie in care sa aratati ca va impotriviti functionarii societatii in acel spatiu.
Eu stiam ca ei trebuie sa aiba acordul asociatiei de proprietari.Am sunat la asociatie si au spus ca nu s-a dat acest acord si nici nu se va da decat pe baza de semnatura de la toti vecinii pe orizontala si verticala.
Nici un vecin din bloc nu este de acord cu destinatia spatiului. Brutarie in imobil cu destinatia locuinta (bloc)
De la asociatia de proprietari am aflat ca proprietarul acestui spatiu este ...primarul.
Care ar fi in aceasta situatie primul demers?
Multumesc
Faceti sesizare si o trimiteti pe adresele de e-mail ale mai multor institutii in acelasi timp. ajung imediat si sigur, vazand ca ati trimis la diferite institutii vor reactiona, vor verifica si vor lua masuri si/sau veti primi raspunsuri.
Adresati-va astfel prefectulu, consiluilui judetean, consililului local, sefului politiei, Inspectoratul de stat in constructii, Protectia mediului...
Pentru obtinerea autorizatieiilor de modificare, de schimbare a destinatiei, de functionare ... la registrul comertului or sa le solicite acordul asociatiei. Cei de la mediu o sa-i oblige sa publice intr-un ziar intentia de adeschide acolo o activitate comerciala. In termen de 45 de zile de la publicare oricine este interesat poate sa sesizeze...