avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

ma intereseaza pt mama mea care este nascuta in 15.04.1954 (56ani) cu o vechime in invatamant de 35 ani si 9 luni daca poate iesi prin pensionare anticipata si care ar fii penalizarea?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:34, 28 Mai 2010
Buna ziua ! Conform proiectului de lege care va fi publicat in curand in Monitorul Oficial nu mai este posibila pensionarea anticipata incepand cu data de 01.06.2010 .
1. Poate beneficia de:

- pensie pentru limita de varsta incepand cu ianuarie 2011, respectiv la implinirea varstei de 56 ani si 9 luni (am scazut 3 ani din varsta standard de pensionare potrivit art. 127, alin. (3) din Legea nr. 128/1997, "personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de legislatia in vigoare, daca are o vechime in invatamant de cel putin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani barbatii."

- pensie anticipata partiala incepand cu ianuarie 2009, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 9 luni.

2. Mai aveti timp pana luni, inclusiv, sa depuneti actele pentru pensie anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare segovia_48 segovia_48 Sunt nascut la data de 1.05.1948 si am o vechime in invatamant de 38 ani.Vreau sa stiu daca prevederea art.127(3) din Legea 128/1997 privind Statutul ... (vezi toată discuția)
Pensionarea in invatamant Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Cu respect,doresc lamuriri , cu privire la pensionarea anticipata a sotiei mele. S-a nascut la 26 ian.1953.Deci,are varsta de 57 ani. A ... (vezi toată discuția)
Pensionarea profesorilor miro478 miro478 Sunt profesor de liceu şi ar trebui să mă pensionez, pentru limită de vârstă, în noiembrie 2011. Am făcut cerere, adresată angajatorului, prin care ... (vezi toată discuția)