ma intereseaza pt mama mea care este nascuta in 15.04.1954 (56ani) cu o vechime in invatamant de 35 ani si 9 luni daca poate iesi prin pensionare anticipata si care ar fii penalizarea?multumesc anticipat
Buna ziua ! Conform proiectului de lege care va fi publicat in curand in Monitorul Oficial nu mai este posibila pensionarea anticipata incepand cu data de 01.06.2010 .
- pensie pentru limita de varsta incepand cu ianuarie 2011, respectiv la implinirea varstei de 56 ani si 9 luni (am scazut 3 ani din varsta standard de pensionare potrivit art. 127, alin. (3) din Legea nr. 128/1997, "personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de legislatia in vigoare, daca are o vechime in invatamant de cel putin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani barbatii."
- pensie anticipata partiala incepand cu ianuarie 2009, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 9 luni.
2. Mai aveti timp pana luni, inclusiv, sa depuneti actele pentru pensie anticipata partiala.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensionare
segovia_48
Sunt nascut la data de 1.05.1948 si am o vechime in invatamant de 38 ani.Vreau sa stiu daca prevederea art.127(3) din Legea 128/1997 privind Statutul ... (vezi toată discuția)