avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil,mosteniri drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil,mosteniri drept de proprietate

in urma unei pronuntari judecatoresti,sunt 15 zile de la pronuntare ptr.a face apel,s au 15 zile de la comunicare
scrisa si trimisa prin posta...se socotesc si zilele nelucratoare? va multumesc....
ps.in condica am vazut ca scrie 15 zile de la pronuntare
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:31, 28 Mai 2010
Hotararile civile sunt atacabile diferit in functie de obiectul lor.Va voi da un raspuns de principiu.Termenul de redactare al unei hotarari in civil este de 30 de zile.Termenul de apel curge de la data comunicarii sentintei instantei de fond, adica de la data comunicarii la destinatar.Calculul se face si cu zile lucratoare si nelucratoare., adica calendaristice.Nu se ia in calcul ziua comunicarii si nici ziua implinirii termenului, iar intre ele trebuie sa avem in cazul dvs. 15 zile libere.Daca ziua implinirii termenului cade intr- o zi nelucratoare ( de exemplu sambata) ultima zi va fi luni.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare termen recurs cattie cattie Va rog sa-mi raspundeti cum se calculeaza termenul de recurs? se numara si zilele nelucratoare?Dar ziua pronuntarii hotararii judecatoresti se pune in calcul ... (vezi toată discuția)
Termenul de apel sampadri sampadri Buna ziua, In urma pronuntarii unei sentinte civile avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale, definitiva si executorie de drept, cu termen de apel de ... (vezi toată discuția)
Divort-timp de redactare si comunicare hotarare ? simina-irina simina-irina in cat timp se elibereaza o sentinta judecatoreasca de la terminarea procesului de divort?va rog sa-mi raspundeti,am terminat divortul dupa spusele avocatei ... (vezi toată discuția)