avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Am si eu o lamurire pe car nam primit raspuns ieri la somaj.S_-a suspendat firma unde am lucrat s-a desf contr cu art 61/1 sint gravida 3 luna am 4 ani si jumata lucrata acum.Ieri am dat dosar pentru somaj si a spus acolo ca inca nu stie ce se face cu dosarul meu trebuie sa vorbeste cu juridista si a trimis dosarul meu la juridist. Acum nu stiu daca beneficiez la somaj sau nu ce pot sa fac?MULTUMESC raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:11, 30 Mai 2010
asteapta raspunsul ei decid daca se poate sau nu din privinta mea merge
1. In Codul muncii nu exista art.61/1.
2. Cred ca este vorba de art.65(1). In acest caz beneficiati de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni, inainte de concediere, aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
3. Daca sunt indeplinite aceste conditii nu exista motive legale sa va refuze indemnizatia de somaj, chiar daca sunteti gravida.
4. In somaj fiind puteti beneficia do concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie) si apoi de CCC pana la 2 ani.
5. Certificatele medicate le prezentati la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
multumesc raspunsurile da am gresit art 65/1 este si am 12 luni cotizate la somaj si mai mult.
Interventie moderator

@andorkoibolya

Va rog sa continuati acest topic daca mai aveti nelamuriri legate de situatia dvs. De asemenea, va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare in Forum, in special pct. 3.3, am pierdut numarul mesajelor dublate pe care vi le-am sters. Multumesc!
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.


Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot intra in somaj ? prismatrade prismatrade Am urmatoarea situatie din cartea de munca : -in 20.05.2009 a incetat CCC - 2 ani -21.05.2009 reluat activitatea -21.05.2009- desf. contr. munca ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj dupa un contract de munca pe perioada determinata? Kollo Ella Kollo Ella :Am avut un contract nedeterminat unde am lucrat 2 ani,am avut o intrerupere 15 zile si un contract determinat de o luna pe care nu a prelungit nu ne da ... (vezi toată discuția)
Somaj ciric luminita ciric luminita daca mi-a expirat contractul de munca ,care a fost pe durata determinata ,primesc somaj? daca da inseamna ca trebuie sa ma duc la personal sa mi se dea actele ... (vezi toată discuția)