avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

mama a decedat si eu sg mostenitoare.pot trece apart pe numele fetei,minore?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:00, 29 Mai 2010
In cazul in care sunteti singura mostenitoare a mamei dvs, in sensul ca nu exista alti frati, aveti doua posibilitati:
1. acceptati succesiunea si ulterior dezbaterii succesiunii donati sau vindeti apartamentul fiicei dvs.
2. renuntati la succesiune in mod expres, prin declaratie autentica, situatia in care fiica dvs va deveni mostenitoarea mamei dvs.
Cea de-a doua posibilitate implica costuri mai mici, dar este absolut necesar ca si fiica dvs sa nu aibe frati sau surori, sau, daca exista, acestia sa renunte si ei la succesiunea de pe urma bunicii.
Este destul de greu de explicat efectele acceptarii sau renuntarii la succseiune in cateva cuvinte.
Dar, in mare aceasta este solutia pe care o sugerez eu.
Av. Mihai Vaduva
Problema e ca, daca renuntati la succesiune si va veni fiica dvs., obligatoriu dezbaterea va fi in instanta ( pt ca e minora).

Mai bine acceptati si ii donati/vindeti sau decideti dupa aceea, parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara părinții mei au decedat amândoi tată în 2016 ... RTodireanu RTodireanu Buna seara părinții mei au decedat amândoi tată în 2015mama in 2020. Aceștia dețineau un apartament în care locuiau împreună cu fratele meu. ... (vezi toată discuția)
Succesiune donatie Lorelai679 Lorelai679 Bună ziua, În urma succesiunii, pot dona fiicei mele partea care mi-a revenit mie din moștenire, in calitatea mea de moștenitor ? Menționez că am ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu forta? cineva_eu cineva_eu buna seara! acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)