avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara părinții mei au decedat amândoi tată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara părinții mei au decedat amândoi tată în 2016 ...

Buna seara părinții mei au decedat amândoi tată în 2015mama in 2020. Aceștia dețineau un apartament în care locuiau împreună cu fratele meu. Succesiunea după tată nu se a dezbătut. Eu după moartea mamei am renunțat la moștenire după ambii părinți fratele rămânând sa moștenească apartamentul. În aprilie 2021 a decedat și fratele meu iar eu doresc să renunț la moștenire după frate . Precizez că el nu a avut nici soție nici copii. Este posibil acest lucru și dacă da cum trebuie sa procedez. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2021
RTodireanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Moni G. , utilizator 11:10, 22 Mai 2021
Buna ziua, puteti da o declaratie notariala in sensul renuntarii.
dvs aveti copii? Daca aveti si renuntati dvs, copiii vor mosteni daca vor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2021
Manuela Rășină, administrator
Dacă nu aveți copii ia statul apartamentul... nu ar fi mai bine să decideți dvs. ce se întâmplă cu el? Puteți accepta succesiunea și apoi să vindeți sau să donați cui vreți.
Sunt datorii mari la întreținere sau de ce nu vreți s-o acceptați? Vă puteți înțelege cu un eventual cumpărător să se stingă din preț.

Bună,
Cunosc atâția necăjiți (familie cu copii care locuiesc în chirie in garsoniera) pe care i-ați putea ajuta cu o chirie mica sau sa le donati apartamentul. Faceți un bine decât să îl lăsați aiurea în paragina și să îl înghită statul. Mă găsiți pe Facebook la Monica G. Maghiar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)
Mostenire pana lili pana lili mama a decedat si eu sg mostenitoare.pot trece apart pe numele fetei,minore? (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune v3ronica v3ronica Buna seara tuturor! Sint noua aici si incerc sa ma exprim pe intelesul tuturor. Problema mea este urmatoarea: mama mea si parintii ei au cumparat un loc de ... (vezi toată discuția)