Am sunat o persona care imi este datoare cu ceva bani(nimic cu acte) si am injurat si am amenintat in scopul ca imi voi recupera banii.Acea persoana a zis ca cica se duce la politie ca e inregistrat mesajul(la orange sau vodafone) si ma da in judecata.Care este pedeapsa maxima care o pot lua si are ceva sanse sa castige?
Dar daca acea persoana s-ar trezi cu masina avariata in parcare si are acea convorbire,eu as fi primul suspect?Dar in acest caz se scapa doar cu amenda?
Multumesc mult.
in cazul dv. nu cred ca se poate intimpla nimic din ceea ce credeti. iar chestia cu masina lovita... pina nu se demonstreaza ca sinteti implicat sau vinovat.. apa de ploaie
In locul dvs. as apela la instanta cu o actiune pentru pretentii. Aveti nevoie de banii imprumutati si nerestituiti, nu cred ca aveti nevoie de alte necazuri... Cereti/i banii fata de martori, sau chiar daca nu aveti act incheiat de imprumut, poate mai stie cineva de imprumut, pentru ca si martorii sunt buni in instanta, pentru a dovedi ca i-ati dat banii.
Daca, ati amenintat, iar masina lui va fi arsa, sau avartiat in alt mod, desigur veti fi primul suspectat , pentru o fapta penala - distrugere prin incendiere sau ... NU cred ca va fi bine..