avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog un sfat urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog un sfat urgent

La angajare am negociat salariul net 600 lei/program 4h/zi=20h/sapt, insa pe contractul de munca a fost trecut gresit si inregistart la ITM salariul brut 1798 lei. Asta am vazut abia acum dupa 2 ani cand societatea respectiva m-a pus pe liber, pe motive..."nu ne placem" . Care este situatia in ceea ce ma priveste? Pot profita de greseala facuta in urma cu 2 ani de catre fostul angajator, desi pe toate statele de plata apare suma de 799 lei brut; state inregistrate la ITM.
Cel mai recent răspuns: adry. , utilizator 21:42, 5 Iulie 2010
Cand ati incetat activitatea la fostul angajator ? ... puteti profita, dar sunt sanse mici de castig , avand in vedere ca pe statul de plata este trecuta suma de 799 lei brut pentru care dvs ati semnat de primire.
Salariul brut este trecut in cartea de munca,1798 din care se fac retinerile (impozit, CAS, somaj, etc,.) , iar suma pe care dvs. ati luat/o efectiv in mana si este trecut pe statul de plata este de fapt venitul dvs. net lunar, pentru care ati negociat.
Salariul brut pe contractul de munca este de 1798 lei, iar salariul BRUT pe statul de plata este 799. Cum ma poate afecta pe mine? Dar pe fostul angajator? Legal am dreptul sa ridic pretentii?
Legal dupa c.i.m. aveti dreptul de a ridica pretentii, dar probele pot dovedi ca a fost vorba despre o eroare materiala .. in loc de 799 s-a trecut 1798 lei ..
Multumesc frumos, intr-un final s-a dovedit ca fiind depus un act aditional, din care reiesea salariul corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire din salariu carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Sunt intr-o situatie in care cred cu tarie ca am dreptate, dar angajatorul considera ca NU, si anume: In luna aprilie s-a efectuat plata unei sume ... (vezi toată discuția)
Slariu part time pentru angajat cu studii superioare kigallu kigallu As dori sa stiu ce salariu ar trebui trecut in cartea de munca pentru un job part time, de la 9:00 la 13:00, in conditiile in care am studii superioare? ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programator oanasandu oanasandu Buna ziua, As vrea sa va intreb daca este legal ca in momentul in care o firma face oferta de angajare, salariul net propus sa contina deja scutirea de ... (vezi toată discuția)