avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare carte de munca

Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat! Matusa mea a lucrat intr-o firma un an de zile. De la inceput i-au fost solicitate copie de pe buletin si cartea de munca, insa nu a semnat si un contract. In urma cu 3 saptamani si-a dat demisia, iar acum gasindu-si alt loc de munca, dupa semnarea contractului si dupa ce a dus copie dupa diploma de studii si buletin, i-a fost solicitata si cartea de munca.
Problema este urmatoarea, din cate stim cartea de munca ar trebui sa o ridice de la inspectoratul de munca, de la inspectorul firmei la care a fost angajata, angajatorul ne avand dreptul ca dupa incheierea contractului sa mai poata intra in posesia cartii pentru a o inapoia fostului angajat!
Ce se intampla in cazul in care fostul angajator nu a depus niciodata cartea de munca la itm si a" tinut-o in firma", mentionez ca acesta nu mai este de gasit la telefon- incercand sa luam legatura cu el pentru a sti daca a depus cererea de incetare a contractului de munca nu a fost de gasit!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 29 Mai 2010
Cum ? Sa ma adresez inspectorului de munca care are firma in administrarea si sa ii cer sa imi confirme daca matusa mea a fost sau nu inregistrata pe statul de salarii, a fost in registrul firmei la care a muncit ?
Mergeti la ITM si depuneti o sesizare , in acest sens. Mentionati numele angajatorului, perioada lucrata si daca acesta a depus sau nu carnet de munca sau c.i.m. pe numele matusii dvs.

De asemenea, aveti posibilitatea ca pe baza denumirii angajatorului sau a CUI -ului sa aflati la ce inspector se afla in evidenta acesta . Dupa aflarea numelui mergeti la acesta si discutati aspectele de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen restituire carte de munca carmenccc carmenccc buna ziua, va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 ... (vezi toată discuția)
Carte de munca, vesnica problema bizarre bizarre Buna ziua! Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul ... (vezi toată discuția)
Proces impotriva itm adi_68 adi_68 Cunosc un caz concret: o persoana a lucrat la o firma timp de 4 luni, dupa care a fost concediata abuziv. In tot acest timp, a stiut ca lucreaza legal, semnand ... (vezi toată discuția)