Cunosc un caz concret: o persoana a lucrat la o firma timp de 4 luni, dupa care a fost concediata abuziv. In tot acest timp, a stiut ca lucreaza legal, semnand un contract de munca. Dupa ce a fost concediata a aflat ca nu i-a fost inregistrat contractul de munca. A depus sesizare la ITM, insotita de documente certe care atesta faptul ca a lucrat la acea firma, dar din cauza ca intre cei de la ITM si firma respectiva exista o relatie mai mult decat cordiala, nu a primit o solutionare favorabila, de asemenea firma nu a fost amendata. In aceasta situatie pot fi dati in judecata cei de la ITM?
Mai cunoasteti asemenea cazuri, cum s-au solutionat?
Multumesc.
Obiectul litigiului ar fi neindeplinirea atributiilor ce le revin celor de la ITM. Mentionez ca la firma respectiva sunt in prezent cel putin trei persoane care stiu ca lucreaza legal, ca au semnat un contract de munca, numai ca acele contracte nu sunt inregistrate. Acesta este doar un aspect la care cei de la ITM "inchid ochii". Mi se pare normal ca celor de la ITM sa li se impuna sa-si faca datoria iar cei care nu au facut acest lucru sa fie sanctionati disciplinar, inclusiv sa li se desfaca contractul de munca.
Depuneti o sesizare la Inspectia Muncii si/sau la Ministerul Muncii in care relatati aceste aspecte .. neindeplinirea obligatiilor de serviciu de catre inspectorii ITM nu poate fi sanctionata de catre instanta de judecata.
Plata salariului
ancalota
Buna ziua,
Ce pot face in situatia in care nu am primit inca (azi e in 27.01.2012) salariul pe luna decembrie? Eu merg in continuare la serviciu dar ni se ... (vezi toată discuția)