avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces impotriva ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces impotriva ITM

Cunosc un caz concret: o persoana a lucrat la o firma timp de 4 luni, dupa care a fost concediata abuziv. In tot acest timp, a stiut ca lucreaza legal, semnand un contract de munca. Dupa ce a fost concediata a aflat ca nu i-a fost inregistrat contractul de munca. A depus sesizare la ITM, insotita de documente certe care atesta faptul ca a lucrat la acea firma, dar din cauza ca intre cei de la ITM si firma respectiva exista o relatie mai mult decat cordiala, nu a primit o solutionare favorabila, de asemenea firma nu a fost amendata. In aceasta situatie pot fi dati in judecata cei de la ITM?
Mai cunoasteti asemenea cazuri, cum s-au solutionat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:36, 12 Iunie 2011
mai bine sa dea in judecata fostul angajator pt a obtine despagubiri.
Bineinteles ca fostul angajator va fi dat in judecata dar si cei de la ITM trebuie sa inteleaga ca nu sunt mai presus de lege.
Care ar fi obiectul litigiului cu cei de la ITM? ...
Obiectul litigiului ar fi neindeplinirea atributiilor ce le revin celor de la ITM. Mentionez ca la firma respectiva sunt in prezent cel putin trei persoane care stiu ca lucreaza legal, ca au semnat un contract de munca, numai ca acele contracte nu sunt inregistrate. Acesta este doar un aspect la care cei de la ITM "inchid ochii". Mi se pare normal ca celor de la ITM sa li se impuna sa-si faca datoria iar cei care nu au facut acest lucru sa fie sanctionati disciplinar, inclusiv sa li se desfaca contractul de munca.
Depuneti o sesizare la Inspectia Muncii si/sau la Ministerul Muncii in care relatati aceste aspecte .. neindeplinirea obligatiilor de serviciu de catre inspectorii ITM nu poate fi sanctionata de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului ancalota ancalota Buna ziua, Ce pot face in situatia in care nu am primit inca (azi e in 27.01.2012) salariul pe luna decembrie? Eu merg in continuare la serviciu dar ni se ... (vezi toată discuția)
O multime de nereguli in intreprindere la care itm inchide ochii gondolkodom gondolkodom Cunosc oameni care lucreaza intr-o intreprindere unde sunt foarte multe nereguli, cele mai multe legate de felul in care sunt tratati salariatii, iar cand ... (vezi toată discuția)
Nu se poate face nimic? andsimona andsimona Cum este posibil ca , in urma unui control ITM, o firma sa prezinte numai contracte ale unor \"angajati\" care nu mai lucreaza acolo, fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)