avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangerea prealabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangerea prealabila

Va salut! Plangerea prealabila a fost trimisa prin posta la politie. Plangerea continea numele si prenumele faptuitorului si incadrarea juridica a faptei(art.180,al.2CP). Lipsea adresa de domiciliu. Am fost chemat la politie, unde am fost pus sa scriu ca cer politiei identificarea faptuitorului. Pe loc mi s-a dictat adresa pe care am scris-o in plangere. As vrea sa stiu daca plangerea depusa in forma initiala este valabila, adica daca se ia in calcul data depunerii ei la posta in privinta celor 2 luni in care trebuie introdusa. Daca s-ar lua in calcul data cand am completat adresa atunci termenul de 2 luni ar fi depasit cu cateva zile. Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:54, 29 Mai 2010
Se considera depusa in termen la data cand ati formulat plangerea initiala.
Ulterior nu ati facut decat sa aduceti completari la plangerea initiala.
Multumesc inca o data. Sa fiti sanatos!
Plangerea se ia in seama incepand cu data depunerii la sediul politiei sau cu data postei de trimitere a corespondentei scrise

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptate, d-na procuror sau politia judiciara ? taticu100 taticu100 Pentru infractiunea de lovire -art.180 C.pen.- o d-na procuror pretinde ca cele 2 luni pentru introducerea plangerii prealabile, se socotesc de la data ... (vezi toată discuția)
Termen plangere contraventionala Fluturas28 Fluturas28 Bună ziua! In data de 30.01.2012 am fost amendată, procesul-verbal fiindu-mi înmânat pe loc. Am formulat plângere contravenţională, pe care am depus-o ... (vezi toată discuția)
Act procesual de dispozitie in penal suparattul suparattul Intr-o rezolutie a procurorului se spune:\"Asupra manifestarii de vointa exprimata in cadrul declaratiei date in dosar nr...nu se poate reveni,fiind vorba de ... (vezi toată discuția)