Intr-o rezolutie a procurorului se spune:"Asupra manifestarii de vointa exprimata in cadrul declaratiei date in dosar nr...nu se poate reveni,fiind vorba de un act procesual de dispozitie unilateral si irevocabil". Despre ce este vorba: in declaratia luata, la sfarsitul ei politistul cere sa se scrie asa:" Mentionez faptul ca nu doresc sa depun plangere impotriva agresorilor mei.Mi-a fost adus la cunostinta dreptul de a depune plangere impotriva agresorilor mei,dar refuz acest lucru.Atat declar,sustin si semnez." Desi s-a depus plangere in interiorul celor 2 luni,prevazute de lege - procurorul dispune incetarea urmaririi penale (art.242,al.1CPP raportat la art.11,pct.1,lit.c si la art.10,al.1,lit,f CPP - adica incetarea urmaririi penale e dispusa pentru ca lipseste plangerea prealabila.(rezolutie primita la data postei de 29 dec.2009). Infractiunea de lovire a avut loc la data de 27.10.2006 si tot atunci s-au luat si declaratiile. La data de 23.12.2007 s-a trimis la politie ,prin posta o scrisoare cu aviz de primire, care a fost semnata de politistul de serviciu, confirmand primirea la 29.12.2006. Scrisoarea continea plangerea si o copie dupa certificatul medico-legal (18 zile ingrijiri medicale). Pentru ca au fost Craciunul si Anul nou politia a inregistrat -o la data de 3 ian.2007 anuntandu-ma in scris ca pot formula plangere "in termenul legal de 60 de zile,de la data cand vi s-a comunicat identitatea persoanei care v-a agresat". Politia mi-a comunicat in scris, ca s-a dispus inceperea urmaririi penale.Pentru ca rezolvarea dosarului trena,am scris prim-procurorului.Acesta a motivat intarzierea,bla,bla,bla..In scrisoarea primita de la prim-procuror (17nov.2008)se spune:"referatul intocmit de catre organele de cercetare penala....contine propunerea de scoatere de sub urmarire penala a invinuitului...sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire si alte violente prev.de art.180,al.2 CP, pe considerentul lipsei de pericol social al faptei si aplicarea fata de acesta a unei sanctiuni cu caracter ad-tiv".Ce parere aveti ?.
Cel mai recent răspuns:
taticu100 , utilizator
03:25, 30 Decembrie 2009