La art.280 CPP se spune: "Dupa constatarea infractiunii flagrante org. de urmarire pen. chiama persoana vatamata si daca aceasta declara ca face plangere prealabila,continua urmarirea. In caz contrar procurorul dispune incetarea urmaririi penale." Daca declara ca nu depune plangere , si ulterior totusi o face, in interiorul celor 60 de zile,se admite ? Personal, inclin sa cred ca da, de vreme ce ai dreptul de a-ti schimba declaratia. Dvs. ce credeti?
Care este speta in cauza care doriti sa ne-o prezentati?
In cauza nu ne spuneti nimic decat citati un art. din Cod.proc.pen.
unde vreti sa ajungeti? care va e nedumerirea? care este speta ?
Si eu impartasesc nedumerirea lui "Georgeyan"-si va rog sa detaliati problema pe care o invocati,cu referire direct la problema dvs.
Intrebarea dvs. este mult prea "generica" pentru a putea beneficia de un sfat la obiect
Dupa cercetarea la fata locului s-au luat declaratii de catre politisti. In acestea, la sfarsitul lor politistul a cerut sa scrie:"Mi-a fost adus la cunostinta dreptul de a depune plangere impotriva agresorilor mei,dar refuz acest lucru". Procurorul considera ca aceasta este :" un act procesual de dispozitie unilateral si irevocabil".Astfel, dispune incetarea urmaririi penale,pe acest motiv. Nu ia in consideratie faptul ca in interiorul celor 60 de zile s-a depus totusi o plangere prealabila, care si-a urmat cursul firesc la politie ( inregistrarea plangerii,constituirea dosarului, cercetarea si trimiterea propunerii la procuror). In propunerea politiei se da NUP pentru " pericol social redus" desi infractiunea de lovire (art.180,al.2CP) are un caracter vadit de pericol social.Procurorul nu este de acord cu NUP si da neinceperea urmaririi penale.